Οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις προελαύνουν στο ανατολικό μέτωπο της Μοσούλης

2082114 Οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν και πάλι σήμερα την προέλασή τους προς την πόλη του Ιράκ Μοσούλη με στόχο να καταλάβουν μια θέση μερικές εκατοντάδες μέτρα από την ανατολική περιφέρεια της πόλης, καθώς η επιχείρηση ανακατάληψης του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα.
Ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων αντιτρομοκρατίας του ιρακινού στρατού επεσήμανε ότι μένουν να ανακαταληφθούν μόνο δύο χωριά κοντά στην πόλη Μπαρτάλα. «Αν τα καταφέρουμε, θα βρισκόμαστε μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη Μοσούλη», εξήγησε.
Σύμφωνα με την κοινή διοίκηση των επιχειρήσεων, οι ειδικές δυνάμεις αντιτρομοκρατίας και ο ιρακινός στρατός ξεκίνησαν «να προελαύνουν προς την αριστερή όχθη της Μοσούλης (το ανατολικό τμήμα της πόλης σε σχέση με τον ποταμό Τίγρη) από τρεις άξονες».
Δεκάδες χιλιάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συμμετέχουν στην επιχείρηση και αναπτύσσονται σε τρία μέτωπα: από την ανατολή, από τον νότο και από τον βορρά.
Εξάλλου παραστρατιωτικές μονάδες στις οποίες υπερισχύουν οι σιίτες έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση δυτικά της Μοσούλης, όμως δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν προς την πόλη.

Στόχος τους είναι η ανακατάληψη της Ταλ Άφαρ και η αποκοπή της γραμμής ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών που συνδέει τη Μοσούλη με τα συριακά σύνορα.

Η επιχείρηση για τη Μοσούλη εξακολουθεί να βρίσκεται στην αρχική της φάση, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ανακαταληφθούν δεκάδες χωριά που βρίσκονται στις κοιλάδες γύρω από την πόλη.
Στη συνέχεια οι ιρακινές δυνάμεις αναμένεται να πολιορκήσουν τη Μοσούλη και να προσπαθήσουν να ανοίξουν ασφαλείς διαδρόμους για να μπορέσουν να φύγουν οι άμαχοι. Στην τελική φάση οι τζιχαντιστές που θα παραμείνουν στη Μοσούλη αναμένεται να ξεκινήσουν αντάρτικο πόλης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα