Οι ευρωαγορές έκλεισαν με θετικό πρόσημο

Στην πλειονότητά τους, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τερμάτισαν, με θετικό πρόσημο καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στον τελευταίο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE).

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός  δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,08%, παρά τις πιέσεις από τις μετοχές στην Ενέργεια που γνώρισαν τις χειρότερες επιδόσεις της ημέρας, μετά από τα χειρότερα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν εταιρείες του κλάδου. Η Neste, συγκεκριμένα, παρουσίασε χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη και η μετοχή της γνώρισε “βουτιά” 6%.

Από την άλλη, ο τομέας της λιανικής αναδείχθηκε στον πλέον κερδισμένο της συνεδρίασης, με τη μετοχή της βρετανικής Next να γνωρίζει “άλμα” της τάξεως του 10%, φθάνοντας στην “κορυφή” του πανευρωπαϊκού δείκτη.

Κέρδη 7% σημείωσε και η Unicredit, καθώς τα κέρδη β’ τριμήνου της ιταλικής τράπεζας ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,92%, μετά από την απόφαση της BoE να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, απόφαση που ώθησε τη στερλίνα σε χαμηλό 9 μηνών, έναντι του ευρώ.

Στις υπόλοιπες ευρωαγορές, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,48%, ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,25%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,97%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 0,25% υψηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 κατέγραψε απώλειες 0,56%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα