Οι γεωπολιτικές ανησυχίες προκαλούν επιφυλακτικότητα στη Wall

Με οριακές μεταβολές ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς επέστρεψαν οι γεωπολιτικές ανησυχίες για την κατάσταση στην κορεάτικη χερσόνησο μετά της δηλώσεις αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας ότι η χώρα θα προχωρήσει τις δοκιμές των βομβών υδρογόνου.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 39,44 μονάδες ή 0,18% και κινείται στις 22.372 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει απώλειες 21,69 μονάδων ή 0,34% βρίσκεται στις 6.434 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 5,88 μονάδες  ή 0,21% και κινείται στις 2.503 μονάδες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας, Ri Yong Ho, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, άφησε να εννοηθεί ότι η απάντηση της χώρας του μπορεί και να περιλαμβάνει «την πιο ισχυρή στην ιστορία» δοκιμή βόμβας υδρογόνου στην επιφάνεια του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η Πιονγκγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία» μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Trump, ανέφερε ο Kim, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. «Θα τιθασέψω τον ψυχικά διαταραγμένο αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά», συνέχισε.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Sprint Corp. κερδίζει 4,42% και της T-Mobile US Inc. 1,34% μετά το δημοσίευμα του Reuters που θέλει τις δύο εταιρείες να προχωρούν σε συγχώνευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters -που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις- στην περίπτωση που η συμφωνία προχωρήσει, η ιαπωνική Softbank -που ελέγχει την Sprint- θα αποκτήσει μερίδιο 40% – 50% στη νέα εταιρεία, ενώ η Deutsche Telekom -στην οποία ανήκει η T-Mobile- θα κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Στο μεταξύ η μετοχή της Apple Inc χάνει 1,26% και οδεύει στη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από το 2007 που είχε κυκλοφορήσει το πρώτο iPhone.

Νωρίτερα, με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών μετά την αναζωπύρωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα