Οι Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν τις προοπτικές «λευκού καπνού»

Το ελληνικό ζήτημα και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα είναι το βασικό θέμα της συζήτησης του έκτακτου Eurogroup της 7ης Απριλίου.Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές, απομένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες και όλοι επιθυμούν να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Οι παραπάνω πηγές των Βρυξελλών επιβεβαιώνουν το σημερινό πρωινό δημοσίευμα του indicator.gr σύμφωνα με το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία, τονίζοντας ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και είναι πλέον εμφανής και δεδομένη η προσέγγιση όλων των πλευρών στα ζητήματα – “αγκάθια”.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι Έλληνες υπουργοί είναι έτοιμοι και πως οι προτάσεις τους αποτελούν καλή βάση για να υπάρξει συμφωνία από όλους τους εμπλεκόμενους.

Απομένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες και όλοι επιθυμούν να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αναφέρουν οι ίδιες πηγές σημειώνοντας πως είναι εφικτό ο στόχος του Staff Level Agreement.

Ήδη η κυβέρνηση προχωρά στη νομοθέτηση κάποιων προαπαιτούμενων καθώς χθες πήγε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Την ίδια ώρα και ενώ υπάρχουν συγκλίσεις στα ενεργειακά, εργασιακά και συνταξιοδοτικό, ελάχιστες είναι οι πληροφορίες για τα θετικά αντίμετρα, με την κυβέρνηση να μην ανοίγει τα χαρτιά της θέλοντας να έχει εξασφαλίσει την πλήρη συμφωνία από όλες τις πλευρές.

Ήδη έχει σημάνει κυβερνητικό σιωπητήριο καθώς από το Μέγαρο Μαξίμου έχει δοθεί εντολή να μην μιλήσει κανείς για μέτρα ή αντίμετρα για τα οποία θα υπάρξει κεντρική επικοινωνιακή διαχείριση.

Σε κάθε περίπτωση για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες διαπραγμάτευσης όλες οι πλευρές συμφωνούν πως από το έκτακτο Eurogroup θα βγει «λευκός καπνός» με το οικονομικό επιτελείο να βάζει ως επόμενο στόχο την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα