Οι Βρετανοί θα πληρώνουν €7 για να ταξιδέψουν στην ΕΕ μετά το Brexit

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να πληρώνουν 7 ευρώ για τριετή άδεια προ-ταξιδιού για να επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit – δεδομένου ότι το Λονδίνο θα καταφέρει να σφραγίσει μια συμφωνία «διαζυγίου» με το μπλοκ.

Η ΕΕ προετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα απαλλαγής βίζας μέχρι το 2021 για να ενισχύσει την ασφάλεια. Η διοίκηση του μπλοκ πρότεινε να απαλλάξει τη Βρετανία από τις θεωρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν τελικά σε μια συμφωνία για το Brexit, προτού φύγει το Ηνωμένο Βασίλειο στις 29 Μαρτίου 2019.

Το νέο σύστημα της ΕΕ – ή ETIAS – θα είναι παρόμοιο με το σύστημα ESTA που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και θα εφαρμόζεται σε χώρες εκτός του μπλοκ, οι πολίτες των οποίων μπορούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς βίζα.

Υπάρχουν σήμερα 61 τέτοιες χώρες, από το Μονακό μέχρι την Αυστραλία. Η ETIAS θα αρχίσει να εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Brexit, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020.

Το τέλος δεν θα ισχύει για τους ταξιδιώτες κάτω των 18 ετών και τους άνω των 70 ετών.

Οι Βρετανοί θα πρέπει να πληρώνουν το τέλος αυτό και για χώρες οι οποίες είναι εκτός ΕΕ, αλλά μέσα στη συνθήκη Σένγκεν, όπως οι Νορβηγία, Ισλανδία, Ελβετία και Λιχτενστάιν.

Αντίθετα, το νέο σύστημα δεν θα καλύπτει κράτη της ΕΕ που δεν βρίσκονται στη Σένγκεν, όπως η Ιρλανδία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα