Οι Βρετανοί θέλουν BREXIT

Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων εμφανίζεται να έχει σε δημοσκόπηση η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.brexit1

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης του ινστιτούτου YouGov, σε δείγμα 1.735 ατόμων, το 42% των Βρετανών θα ψηφίσει υπέρ του Brexit, σε σύγκριση με το 38% των ερωτηθέντων που επιθυμεί η χώρα του να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή η διαφορά είναι η μεγαλύτερη υπέρ του Brexit που καταγράφεται σε δημοσκόπηση του YouGov από τον Οκτώβριο του 2014.

Η διαφορά δείχνει να διευρύνεται καθώς η υποστήριξη των Βρετανών στο ενδεχόμενο παραμονής μειώθηκε στο 38% από 41% τον Δεκέμβριο. Το ποσοστό υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. παρέμεινε σταθερό σε σύγκριση με την τελευταία δημοσκόπηση, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξήθηκε κατά 3% κι ανέρχεται πλέον στο 18%.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε. έως τα τέλη του 2017, αφού επιχειρήσει να διαπραγματευτεί τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα ανταποκριθούν στις ανησυχίες των Βρετανών ψηφοφόρων σχετικά με ζητήματα όπως η κυριαρχία και η μετανάστευση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα