Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το αποτέλεσμα του Eurogroup

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως το 2016 ο Αλ. Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του δεσμευόμενος προς τους εταίρους ότι τα θέματα του χρέους θα διευθετηθούν μετά τον Αύγουστο του 2018. «Πόσο ακόμα παραμύθι θα τρώνε οι Έλληνες; Ο κ. Τσίπρας μάς παραμυθιάζει -έξι Eurogroup έχουν περάσει- ότι θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και τη συμφωνία. Αντί να πάρει χρηματοδότηση και να κλείσει τη συμφωνία, φόρτωσε 14 δισ. μέτρα τους Έλληνες και δεν πήρε τίποτα. Ούτε την αξιολόγηση έχει κλείσει, ούτε χρηματοδότηση έχουμε πάρει, και φυσικά ούτε κουβέντα για το χρέος» είπε.

Υποχωριτικότητα απέναντι στους δανειστές καταλογίζει η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι δεν τήρησε την εθνική γραμμή για το χρέος.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «στο χθεσινό Eurogroup η χώρα μετατράπηκε σε παιχνίδι στα χέρια των δανειστών. Αντί να ξεκινούν από το κεκτημένο του 2012, δεσμεύουν τη χώρα με στόχους για διαρκή λιτότητα και επιτροπεία μέχρι το 2060. Δεν έκλεισαν ούτε την αξιολόγηση ούτε αποφασίστηκε η χορήγηση της δόσης».

Η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει ότι οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού αποδείχθηκαν άλλοθι για να ψηφίσουν οι βουλευτές του. «Δυστυχώς παρατείνεται η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για τη χώρα, την οικονομία και τους πολίτες.Οι πολίτες όμως τους έχουν καταλάβει και η απάντησή τους θα είναι σκληρή», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

«Η μη συμφωνία χθες στο Eurogroup είναι αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα. Η ρύθμιση του χρέους είναι εθνική υπόθεση και κακώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεγάλο αυτό ζήτημα με επικοινωνιακούς όρους» αναφέρει το Ποτάμι και προσθέτει:

«Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας καθυστέρησε τη διαπραγμάτευση με αποτέλεσμα να φθάσουμε κοντά στις γερμανικές εκλογές, γεγονός που, όπως είχαμε προειδοποιήσει, δεν βοηθά στην εξεύρεση λύσης. Η ελληνική κυβέρνηση που περιμένει τη συμφωνία Σόϊμπλε-ΔΝΤ, αποδείχθηκε γι άλλη μια φορά ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου καλλιεργώντας υπεραισιόδοξα σενάρια.

Στην υπόθεση του χρέους είναι απαραίτητη η εθνική συνεννόηση. Δεν είναι όλα κομματικά παιγνίδια. Οι ρυθμίσεις θα δεσμεύσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Τα σενάρια -τέλος – που συζητούνται για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2,2% ως το 2060, θα αλυσοδέσουν τη χώρα σε βαριά λιτότητα διαρκείας και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα