Οι Έλληνες της λίστας του Forbes με τους νέους κάτω των 30 που ασκούν επιρροή

Τρεις ελληνικές παρουσίες και μία κυπριακή φιγουράρουν στις λίστες του Forbes με τους νέους κάτω των 30 που ξεχώρισαν στον κλάδο τους. Πρόκειται για τους Σταύρο Τσομπανίδη, Χριστίνα Τρεμόντι, Αναστάσιο Πέτρου και Κατερίνα Γαβριηλίδου.

Ο Σταύρος Τσομπανίδης, είναι ο ιδρυτής της PHEE, η οποία κατασκευάζει συσκευασίες δώρων και θήκες για iPhones από τα νεκρά φύλλα του φυτού Posidonia Oceanica (Ποσειδωνία). Η εταιρεία είναι μία από τις πρώτες που μετέτρεψαν το συγκεκριμένο φυτό σε χρήσιμο προϊόν και πρόσφατα κέρδισε βραβείο καλύτερου startup στην κατηγορία βιώσιμης ανάπτυξης στα Startup Greece Awards.

Η Χριστίνα Τρεμόντι, είναι αναλύτρια για την καταπολέμηση της διαφθοράς που αγωνίζεται για μια καλύτερη ελληνική κυβέρνηση. Από όταν δέχτηκε πιέσεις να δώσει φακελάκι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο για να θεραπευτεί ο παππούς της από τον καρκίνο του προστάτη, ξεκίνησε να καταπολεμά τη διαφθορά σε πολλά μέτωπα, αναλαμβάνοντας ακόμη και ρόλο συμβούλου του Έλληνα υπουργού Άμυνας για τέτοια ζητήματα απο το 2015 έως το 2016.

Ο Αναστάσιος Πέτρου μαζί με τον Nicholas Cohrs ανέπτυξαν μια μέθοδο για τη χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης και των τεχνολογιών ιατρικής απεικόνισης για την κατασκευή και έλεγχο μιας τεχνητής καρδιάς, που μιμείται την βιολογική ανθρώπινη καρδιά στη μορφή και λειτουργία της. Το όραμά τους είναι τέτοιου είδους τεχνητές καρδιές να μπορούν να κατασκευάζονται στο σωστό μέγεθος για κάθε ασθενή.

Ως ιδρύτρια και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Κύπρου, η Κατερίνα Γαβριηλίδου εργάζεται για να εμπλέξει την Κύπρο σε ευρωπαϊκά ζητήματα και να προαγάγει την εκπαίδευση και τη δύναμη των νέων. Το 2016 βραβεύτηκε με το Βραβείο των Νεαρών Ηγετών της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα