Οικουμενικό Πατριαρχείο: Εξετάζεται η επαναφορά της Εκκλησίας της ΠΓΔΜ στην κανονικότητα

Αίτημα της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων αποφάσισε να εξετάσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ιεράς Συνόδου στο Φανάρι.

Σημειώνεται πως ανάλογη επιστολή απέστειλε και ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος ζητεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο την επαναφορά της Εκκλησίας στην κανονικότητα.

Η ανακοίνωση:

Η Αγία καί Ιερά Σύνοδος, που συνήλθε την Τετάρτη, υπό την προεδρία της Α.Θ.Παναγιότητος, εξέτασε το αίτημα της σχίσματικης Εκκλησίας των Σκοπίων, που υποστηρίχθηκε καί διά επιστολής του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, για αναλήψη πρωτοβουλίας επαναφοράς τῆς Εκκλησίας αυτής στήν κανονικότητα υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδων, καί αποφάσισε να επιληφθεί και να πράξει τα δέοντα πάντα υπό τους απαράβατους, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της αρχιγραμματειας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, όρους των ιστορικοκανονικων αρμοδιοτήτων καί προνομίων του πρωτόθρονου Οικουμενικου Πατριαρχείου.

Ο κ. Ζάεφ είχε επισκεφθεί στις 10 Απριλίου το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου είχε γίνει δεκτός από την ΑΘΠ τον κ.κ. Βαρθολομαίο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα