Οικονομικό και πολιτικό βαρόμετρο ενόψει της 20ης Φεβρουαρίου το σημερινό Euro Working Group

Οικονομικό καθώς και πολιτικό βαρόμετρο αποτελεί το σημερινό Euro Working Group ενόψει της 20ης Φεβρουαρίου, όπου και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται σήμερα να καταθέσει νέες συμβιβαστικές προτάσεις σε μία προσπάθεια επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να προλάβει το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, και να κλειδώσει μία πολιτική συμφωνία που θα ξεμπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις.

Μετά τον καταιγισμό εκθέσεων από το ΔΝΤ και την επιμονή του για «βαθύτερες και ταχύτερες» μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στις τράπεζες, στο εργασιακό, έχει δημιουργηθεί ένα νέο σκηνικό, στο οποίο πρωτεύοντα ρόλο καλείται να διαδραματίσει η ευρωζώνη.

Το «χάσμα» των ευρωπαίων με το Ταμείο είναι πλέον δεδομένο και το κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζει τις επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους με σκοπό την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα νομοθετηθούν «παράλογες απαιτήσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα