Οικονομία και εμπόριο οι βασικοί άξονες της πρώτης ομιλίας Trump για την «Κατάσταση του Έθνους» την Τρίτη (30/1/2018)

Με την ομιλία του αυτή, ο Trump σηματοδοτεί το τέλος του πρώτου και ταραχώδους έτους της θητείας του, που βρίσκει στις αμερικανικές αγορές να έχουν ανέλθει στα ύψη.
Σε οικονομία, εμπόριο και μεταναστευτικό θα εστιάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κατά την πρώτη του ομιλία για την «Κατάσταση του Έθνους»  την Τρίτη (30/1/2018).

Με την ομιλία του αυτή, ο Trump ενώπιον των μελών του Κογκρέσου, της κυβέρνησης και του Ανώτατου Δικαστηρίου σηματοδοτεί το τέλος του πρώτου και ταραχώδους έτους της θητείας του, που βρίσκει στις αμερικανικές αγορές να έχουν ανέλθει στα ύψη, όπως παρατηρεί το CNBC.
Άξονας της ομιλίας του Trump θα είναι «να οικοδομήσουμε μια ασφαλή, ισχυρή και περήφανη Αμερική», όπως δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η ομιλία θα επικεντρωθεί σε πέντε βασικούς τομείς πολιτικής: την απασχόληση και την οικονομία, τις υποδομές, τη μετανάστευση, το εμπόριο και την εθνική ασφάλεια.
Στο πλαίσιο του οικονομικού του μηνύματος, το Trump θα υπενθυμίσει την ανάπτυξη της χώρας το 2017, με έμφαση στις φορολογικές περικοπές.
Σχετικά με τις υποδομές, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι το Trump θα παρουσιάσει ένα «επείγον σχέδιο» που θα ενθουσιάσει τη χώρα.
Όσον αφορά στο εμπόριο ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα κινηθεί σε διαφορετικό πλαίσιο από την ομιλία του την Παρασκευή (26/1/2018) στο Davos, όπου ζήτησε  «δίκαιες και αμοιβαίες» εμπορικές πρακτικές.
Για το μεταναστευτικό θα αναφερθεί στο πρόγραμμα χορήγησης ιθαγένειας σε περίπου 2 εκατομμύρια νέους χωρίς χαρτιά και σε αντιστάθμισμα θα παρουσιάσει το σχέδιο ύψους 25 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων.
Ο πέμπτος πυλώνας της ομιλίας θα είναι η εθνική ασφάλεια, δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Εκεί, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα τονίσει «την ειρήνη μέσω της δύναμης», μια φράση που έγινε δημοφιλής κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Ronald Reagan.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα