Οικολόγοι Πράσινοι: Καταδίκη για τους πολιτικούς που ευθύνονται για τη Μανωλάδα

Όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι:

Για άλλη μια φορά η χώρα μας καταδικάζεται εξ αιτίας των πρακτικών προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες αδιαφορούσαν ολοκληρωτικά για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν στην χώρα μας. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση της Μανωλάδας φωτογραφίζει αυτήν ακριβώς την αντίληψη.

Είναι ντροπή στην Ευρωπαϊκή Ένωση του 21ου αιώνα να υπάρχουν εργασιακές συνθήκες υποδούλωσης και φόβου, όπου συνάνθρωποι μας μετατρέπονται σε σύγχρονους σκλάβους. Επειδή μάλιστα είχαν την «ατυχία» να είναι και μετανάστες, το ελληνικό κράτος τότε, ενήργησε με τρόπο που ουσιαστικά δικαίωνε τους ένοχους αφήνοντας τους ανενόχλητους. Τα γεγονότα δεν σβήνονται με τον χρόνο και οι υπεύθυνοι πολιτικοί του 2013 θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπίσει και αυτοί την δικαιοσύνη σαν ηθικοί αυτουργοί.

Η συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Εύα Πάσχου, δήλωσε:

«Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε καλά από μετανάστευση και ξενιτιά, αλλά ξέρουμε καλύτερα από συμπόνια και συμπαράσταση σε κατατρεγμένους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε απόλυτα αντίθετοι με πρακτικές κάθε είδους Μανωλάδας και χαιρόμαστε για την δικαίωση των συνανθρώπων μας από το Μπαγκλαντές.

Πλέον η νομοθεσία δίνει διέξοδο κατοχύρωσης στην εργασία και αυτών ακριβώς των ανθρώπων, μέσω της θεσμοθέτησης του εργόσημου σε αγροτικές εργασίες, πρόταση που κατατέθηκε από εμάς στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου εργασίας και επικροτούμε την υιοθέτηση της».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα