Οικολόγοι Πράσινοι: Η απλή αναλογική πρέπει να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία

oikologoi-tsipras-011468945816Νέος εκλογικός νόμος, οι προτεινόμενες αλλαγές για το Σύνταγμα, και η συνολικότερη συνεργασία των δύο κομμάτων στο επίκεντρο συνάντηση της αντιπροσωπείας των Οικολόγων Πράσινων με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η συντονίστρια του κόμματος, Χριστίνα Ευθυμιάτου, η συν-εκπρόσωπος τύπου, Μαρία Πετεινάκη και το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας, Γιάννης Χαραλαμπάκης.

Ο Αλ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι τα θέματα που έχουν μείνει έξω, όπως το σπάσιμο των μεγάλων Περιφερειών, το κατώφλι και οι ομογενείς, θα μείνουν ανοικτά και πιθανά να ξαναμπούν προς συζήτηση στο μέλλον, με αφορμή και την ευρεία συζήτηση για το Σύνταγμα.

Για το θέμα του Συντάγματος, αρχικά, οι προτάσεις βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση με στόχο την ισοτιμία της ψήφου, τα δημοψηφίσματα, και την δημιουργία ενός πεδίου πιο σταθερών συνεργατικών κυβερνήσεων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τέλος, τόνισαν την ανάγκη διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας, καθώς και την ανάγκη της οικονομικής αυτονομίας της

Μετά το τέλος της συνάντησης και σχετικά με τον εκλογικό νόμο, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Μαρία Πετεινάκη, δήλωσε:

«Χαιρόμαστε που προχωράει το θέμα της απλής αναλογικής εφόσον είναι και από τα σημεία συνεργασίας μας με το ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουμε πως ένα τόσο σημαντικό και προοδευτικό θέμα, αν και ήθελε περισσότερη ζύμωση και προετοιμασία, πρέπει να περάσει από την Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία. Συμφωνούμε και εμείς με τα θέματα που μπαίνουν, όπως αυτά της κατάργησης του μπόνους και της μείωσης της ηλικίας. Είμαστε όμως σταθερά υπέρ της κατάργησης του ορίου για την είσοδο στην Βουλή, παρά την αποδοχή του από πολλές πολιτικές δυνάμεις. Πιστεύουμε πως η κοινωνία είναι έτοιμη και έχει ανάγκη να μπουν νέες πολιτικές δυνάμεις στο πολιτικό σκηνικό.  Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε υπέρ μιας πολυκομματικής βουλής που να ενισχύει τις συνεργασίες και την συναίνεση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα