Οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό από την πετρελαιοκηλίδα 

Μάχη για να περιορίσουν τη ρύπανση σε Πειραϊκή και Φρεαττύδα, όπου, έντονη είναι η δυσοσμία, δίνουν ιδιωτικά αντιρρυπαντικά σκάφη, καθώς κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας από το μικρό δεξαμενόπλοιο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ που βυθίστηκε νοτιοδυτικά της Αταλάντης, παρασύρθηκαν από τους ανέμους και έκαναν εκεί την εμφάνισή τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως ευρεία σύσκεψη η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ζητά ο Δήμαρχος Πειραιά

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί η πετρελαιοκηλίδα ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, καθώς, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής αυτή δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης. Ο Αρχηγός του Λιμενικού απάντησε ότι σήμερα Τετάρτη που θα εκτιμηθεί η κατάσταση θα είναι σε θέση να ενημερώσει τόσο για τον τρόπο, όσο και για το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανώτεροι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος, η ρύπανση που έχει προκληθεί από το δεξαμενόπλοιο κατά τη βύθισή του στον Σαρωνικό, θα αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά και σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα