ΟΗΕ: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά το λουτρό αίματος στη Γάζα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατόπιν αιτήματος του Κουβέιτ, με θέμα συζήτησης την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά τις συγκρούσεις τη Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας, με αφορμή τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον 59 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τις 2.500 ξεπερνούν οι τραυματίες, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Οι θάνατοι σχεδόν εξήντα παλαιστίνιων διαδηλωτών από τις σφαίρες, τα δακρυγόνα και τα άλλα μέσα που χρησιμοποίησαν οι άνδρες του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα προκάλεσαν έντονες διπλωματικές αντιδράσεις, ιδίως στην Τουρκία και στη Νότια Αφρική, οι κυβερνήσεις των οποίων ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους στο Ισραήλ, ενώ από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ επέρριψαν την ευθύνη στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Αμερικανικό «μπλόκο» στον ΟΗΕ

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ φέρεται να εμπόδισαν τη Δευτέρα την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας ενός ψηφίσματος που καλούσε να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τα πολυαίμακτα επεισόδια, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, καταδίκαζε επίσης τα πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων παλαιστίνιων αμάχων.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα