ΟΗΕ: Οι συνομιλίες για την Ασφάλεια έχουν σημειώσει πραγματική πρόοδο

Οι συνομιλίες για την Κύπρο, που συνεχίζονται σήμερα στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, έχουν σημειώσει «πραγματικές προόδους», εκτιμά ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις Jeffrey D. Feltman, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ξέρουμε πως τα θέματα που συζητούν οι ηγέτες και οι εγγυήτριες δυνάμεις είναι αρκετά δύσκολα και η ασφάλεια είναι μια ανησυχία για αμφότερες τις κοινότητες», δήλωσε ο Feltman.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που συζητούνται σε πολιτικό επίπεδο και δεν είχαν αναφερθεί πριν απ’ αυτές τις συνομιλίες», πρόσθεσε χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο Feltman εκτιμά πως οι συνομιλίες αυτές έδειξαν πως τα μέρη είναι «σαφώς αποφασισμένα» να αντιμετωπίσουν «τις ανησυχίες των δύο κοινοτήτων στο ζήτημα της ασφάλειας».

«Έχω ενθαρρυνθεί από τη σοβαρότητα» με την οποία διεξάγονται οι συνομιλίες αυτές «και περιμένω με ανυπομονησία να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Είναι ξεκάθαρο πως απομένει να γίνει πολλή δουλειά, αν και θεωρώ πως κατά τη συνάντηση αυτή σημειώθηκαν πραγματικές πρόοδοι», είπε ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα