ΟΗΕ: Καλεί σε εφαρμογή του κράτους δικαίου στη Βενεζουέλα

Την επίκριση της Υπηρεσίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών προκάλεσε η κίνηση του προέδρου της Βενεζουέλα, Nicolas Maduro, να περιορίσει τις εξουσίες του Γενικού Εισαγγελέα και τον κάλεσε να υποστηρίξει το κράτος δικαίου και την ελευθερία του συνέρχεσθαι στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων εναντίον της Γενικής Εισαγγελέα Luisa Ortega, με κατηγορίες που ποικίλλουν: από το ότι είναι παρανοϊκή μέχρι ότι προωθεί τη βία.

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας στις 28 Ιουνίου να ξεκινήσει διαδικασία αποπομπής ενάντια στη Γενική Εισαγγελέα, να παγώσει τα περιουσιακά της στοιχεία και να της απαγορεύσει να εγκαταλείψει τη χώρα είναι πολύ ανησυχητική, όπως άλλωστε και η συνεχιζόμενη βία στη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα Rupert Colville σε ενημέρωση στη Γενεύη.

Όπως τόνισε, «υπάρχουν αυξανόμενες καταγγελίες ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εισβάλει σε κατοικίες, ότι διεξάγουν έρευνες χωρίς εντάλματα και συλλαμβάνουν κόσμο, με την πρόφαση αποτροπής από τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις, ενώ ψάχνουν για υποστηρικτές της αντιπολίτευσης”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα