ΟΗΕ: Επίθεση από τον πρόεδρο Τραμπ δέχεται η ελευθερία του Τύπου

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν δήλωσε σήμερα ότι τα υποτιμητικά σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τους δημοσιογράφους μπορεί να οδηγήσουν σε υποκίνηση μίσους και να ενθαρρύνουν κάποιους να επιτεθούν εναντίον συγκεκριμένων κοινοτήτων.

 

Ο Τραμπ την περασμένη εβδομάδα μίλησε στην Αριζόνα και υπεραμύνθηκε της αρχικής του αντίδρασης, που επικρίθηκε έντονα, σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια και δήλωσε ότι και οι δύο αντίπαλες πλευρές πρέπει να κατηγορηθούν για τις συγκρούσεις που ξέσπασαν.

Επισήμανε ότι οι διαδηλωτές που πρόσκεινται στην αριστερά επιτέθηκαν βίαια εναντίον των εθνικιστών που διαμαρτύρονταν κατά της απόφασης για την απομάκρυνση ενός αγάλματος στρατηγού της Συνομοσπονδίας, ενώ επέρινε δημοσιογραφικούς οργανισμούς για την κάλυψη των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας τους δημοσιογράφους “αληθινά ανέντιμους ανθρώπους”.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είπε: “Είναι στ’αλήθεια εντυπωσιακό αν σκεφτούμε ότι η ελευθερία του Τύπου, όχι μόνο είναι κάτι σαν ακρωγωνιαίος λίθος του αμερικανικού Συντάγματος, αλλά είναι και κάτι το οποίο οι ΗΠΑ υπερασπίζονταν στην διάρκεια των χρόνων και τώρα δέχεται επίθεση από τον πρόεδρο. Είναι τρόπον τινά μια εκπληκτική μεταστροφή. Και τελικά η αλληλουχία είναι επικίνδυνη”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα