ΟΗΕ: Έντονες ανησυχίες για τις νέες εποικήσεις του Ισραήλ

Την απογοήτευση και την ανησυχία του για την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να κατασκευάσει έναν νέο εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εξέφρασε δια του εκπροσώπου του σήμερα ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres.

Το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης ενέκρινε την Πέμπτη την κατασκευή ενός νέου οικισμού, την πρώτη μετά από 25 χρόνια, παρά την έκκληση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να περιορίσει την επέκταση των οικισμών.

O νέος εβραϊκός οικισμός θα κατασκευαστεί στην περιοχή Σίλο για να μεταφερθούν εκεί οι περίπου 40 εβραϊκές οικογένειες του οικισμού της Αμόνα, βόρεια της Ραμάλας, ο οποίος κατεδαφίστηκε τον Φεβρουάριο έπειτα από απόφαση της ισραηλινής δικαιοσύνης

«Ο Γενικός Γραμματέας σταθερά υπερθεματίζει ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β για την ειρηνική και ασφαλή συνύπαρξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων», τόνισε ο εκπρόσωπος των ΗΕ , προσθέτοντας πως: «Ο Γ.Γ. καταδικάζει κάθε μονομερή ενέργεια η οποία, όπως η παρούσα, θέτει σε απειλεί την ειρήνη και υπονομεύει την λύση των δύο κρατών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα