ΟΗΕ:Το Ισλαμικό Κράτος σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους και στρατολογεί παιδιά γύρω από τη Μοσούλη

imagesΕκατοντάδες ανθρώπους έχουν σκοτώσει οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους γύρω από τη Μοσούλη, περιλαμβανομένων 50 λιποτακτών και 180 πρώην υπαλλήλων της ιρακινής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι.

Οι τζιχαντιστές μετέφεραν επίσης 1.600 ανθρώπους από την πόλη Χαμάμ αλ-Αλίλ στην Ταλ Αφάρ, πιθανόν για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινες ασπίδες εναντίον αεροπορικών επιδρομών και είπαν σε μερικούς πως μπορεί να τους πάνε στη Συρία. Την Τετάρτη μετέφεραν επίσης 150 οικογένειες από το Χαμάμ αλ-Αλίλ στη Μοσούλη.

Οι μαχητές είπαν στους κατοίκους του Χαμάμ αλ-Αλίλ πως πρέπει να τους παραδώσουν τα παιδιά τους, ιδιαίτερα τα αγόρια άνω των εννέα ετών, σε μια προφανή προσπάθεια στρατολόγησης παιδιών στρατιωτών, είπε η εκπρόσωπος.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κρατούν στο Ταλ Αφάρ σχεδόν 400 γυναίκες, Κούρδες, σιίτισσες και Γιαζίντι, ενώ έχουν πιθανόν σκοτώσει έως 200 ανθρώπους στη Μοσούλη, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο ΟΗΕ έχει επίσης πληροφορίες για αεροπορικές επιδρομές που προκαλούν θύματα μεταξύ των αμάχων, μεταξύ των οποίων μία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις γυναίκες, ενώ τραυματίσθηκαν επίσης 17 άμαχοι στη συνοικία Κουντούς της ανατολικής Μοσούλης.

Στο μεταξύ, επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις προωθήθηκαν σήμερα στους δρόμους της ανατολικής Μοσούλης, συναντώντας ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές, έκανε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτικός αξιωματούχος.

Οι αντιτρομοκρατικές μονάδες (CTS) προωθήθηκαν στην ανατολική συνοικία Αλ-Καράμα και αντιμετωπίζουν τα πυρά και τις βόμβες των τζιχαντιστών, διευκρίνισε ο Μουντάνταρ Σάλεμ, αξιωματούχος των CTS.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρισκόταν μαζί με τις CTS σε κοιμητήριο στην ανατολική είσοδο της πόλης, είδε μπουλντόζες και τεθωρακισμένα οχήματα να εισέρχονται στη συνοικία Αλ-Καράμα.

Πυροβολισμοί ακούγονται αδιάκοπα και πληροφορίες από το μέτωπο αναφέρουν πως οι τζιχαντιστές έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν τοποθετήσει βόμβες στους δρόμους για να επιβραδύνουν την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα