ΟΗΕ:Συνεδρίαση για τις πολιορκημένες κοινότητες της Συρίας

koinotites_tis_syrias

Tην κατάσταση στις τρεις πολιορκημένες κοινότητες της Συρίας – Μαντάγια, Φούα και Κεφράγια – θα αναλύσει την Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την ώρα όπου οι ανθρωπιστικές οργανώσεις επιδιώκουν να διανείμουν βοήθεια.

Το θέμα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαβουλεύσεων κεκλεισμένων των θυρών, το απόγευμα της Δευτέρας, μεταξύ των 15 κρατών μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ, δίχως να αναμένεται να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Την ενημέρωση του οργάνου ζήτησαν η Ισπανία και η Νέα Ζηλανδία.Ο ΟΗΕ και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) ελπίζουν να καταφέρουν να διανείμουν βοήθεια στους 42.000 κατοίκους της πόλης Μαντάγια, κοντά στη Δαμασκό, η οποία πολιορκείται επί έξι μήνες από τον συριακό στρατό. Οι πολίτες εκεί βρίσκονται στα όρια της λιμοκτονίας.

Επίσης γίνονται προετοιμασίες για την ταυτόχρονη διανομή βοήθειας στις δύο σιιτικές κοινότητες Φούα και Κεφράγια, στην επαρχία Ιντλίμπ, που πολιορκούνται από τους αντάρτες. Η διανομή βοήθειας δεν μπορούσε να αρχίσει πριν από αύριο, Κυριακή, «λόγω της περιπλοκότητας» της επιχείρησης, ανέφερε η ΔΕΕΣ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα