ΟΗΕ:Το κλείσιμο των συνόρων στην Ευρώπη με στόχο την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών είναι απάνθρωπο

First Phase Digital

H Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) έκρινε σήμερα ότι το κλείσιμο των συνόρων στην Ευρώπη με στόχο την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών είναι απάνθρωπο, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να περιορίσουν τις ροές των προσφύγων απέτρεψαν την κρίση μόνο προσωρινά.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χτυπάνε ο ένας τον ώμο του άλλου κι υποστηρίζουν ότι η συμφωνία είχε αποτέλεσμα, οι (πρόσφυγες) σταμάτησαν να έρχονται: πρέπει ωστόσο να γίνουν περισσότερα από αυτό» δήλωσε η Μελίσα Φλέμινγκ, εκπρόσωπος τύπου της UNHCR, στο περιθώριο της πρώτης Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου Κορυφής.

Αυτή η συμφωνία «απομάκρυνε το πρόβλημα και το πρόβλημα δεν έχει προς το παρόν επιλυθεί» τόνισε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Επιπλέον πρόσθεσε: «το αιφνίδιο κλείσιμο (των συνόρων) και οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν μονομερώς κράτη ήταν απάνθρωπα σε βάρος πολλών ευάλωτων ανθρώπων».

Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης αναγνώρισε ότι υπάρχει «περιθώριο για να βελτιωθεί» η πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

«Έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας προκειμένου να βρούμε αυτήν την κοινή πολιτική» υπογράμμισε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα