Οδύνη και συλλυπητήρια βουλευτών για τον πύρινο όλεθρο

Την οδύνη τους για την ανείπωτη τραγωδία και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, εξέφρασαν υπουργοί και βουλευτές, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Παράλληλα, όλοι αναγνώρισαν την ανάγκη, αυτές τις δύσκολες και τραγικές στιγμές, να υπάρχει κλίμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης και όχι αντιπαραθέσεις.

«Να εκφράσω για μια ακόμα φορά την αμηχανία, τη σιωπή και το σεβασμό μου, απέναντι σε αυτή τη τραγική κατάσταση που ζουν οι συμπολίτες μας και σε αυτή την πραγματικά ανείπωτη τραγωδία», επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Ο νους μας όλων είναι κοντά στους συγγενείς των νεκρών και των αγνοουμένων αυτή την ώρα. Βεβαίως θα αναζητηθούν τα αίτια και τίποτα δεν θα είναι αναπάντητο αλλά οι στιγμές είναι τέτοιες που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε αντιπαραθέσεις. Είναι θετικό ότι στο πολιτικό κλίμα υπάρχει αλληλεγγύη. Αυτό προέχει τώρα, πως θα είμαστε κοντά στους πληγέντες», επεσήμανε από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε βαθύ πένθος και η σκέψη όλων μας είναι σε αυτούς που αγωνιούν. Το υπουργείο Πολιτισμού είναι αλληλέγγυο με προσφορά εθελοντών και πόρων για την ανακούφιση των πληγέντων», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Για βαθειά οδύνη και ανείπωτη τραγωδία έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, σημειώνοντας ότι δεν «δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών που υπάρχουν αλλά ώρα αλληλεγγύης, με την ευχή να είναι τα τελευταία θύματα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Βαρδαλής, εξήρε τις προσπάθειες τόσο του πυροσβεστικού και λιμενικού σώματος όσο και των κινημάτων αλληλεγγύης και των εργατικών σωματείων και τόνισε ότι είναι ένα καλό παράδειγμα ώστε τα λόγια να μετατραπούν σε πράξεις αλλά δεν πρέπει τα προβλήματα να αποτελέσουν άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι διαχρονικές ευθύνες.

«Ό,τι πούμε θα είναι λίγο μπροστά σε τέτοια ανείπωτη τραγωδία. Καθήκον μας είναι να ανιχνεύσουμε τα αίτια και να δώσουμε λύσεις για να μην ξανασυμβούν», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου.

 

πηγή    ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα