ΟΑΣΘ: Η παλαιά διοίκηση προσφεύγει στο ΣτΕ

Ο ΟΑΣΘ, όσο και τρία μέλη του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου, και παράλληλα μέτοχοι του υπό εκκαθάριση Οργανισμού, πέρασαν στην αντεπίθεση.

Ζητούν από τον προεδρεύοντα του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπρόεδρο Ιωάννη Γράβαρη, με προσωρινή διαταγή του να “παγώσει” την όλη διαδικασία εκκαθάρισης του εν λόγω Οργανισμού και τη μεταβίβαση των μετοχών του στη νέα εταιρεία που συστάθηκε και θα λειτουργήσει από τον Δεκέμβριο του 2019. Επίσης, ζητούν σε δεύτερο στάδιο να ανασταλούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για την   εκκαθάριση του Οργανισμού και σε τρίτο στάδιο να ακυρωθούν.

Εν τω μεταξύ, προ ημερών, όπως έγινε γνωστό, ο  πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ προσέφυγε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου με σχετικό έγγραφο ζητά να του χορηγηθούν αντίγραφα πάσης φύσεως που αφορούν τις δραστηριότητες του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Στεφανίδης χαρακτηρίζει -βάσει του συγκεκριμένου εγγράφου- παράτυπη την άφιξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως λέει δεν είχε κοινοποιηθεί εγκαίρως η ΚΥΑ που να ορίζει τα νέα μέλη του δ.σ. του Οργανισμού, ώστε να διευθετηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες αποχώρησης του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου. Ακόμα τονίζει ότι δεν δόθηκε καμία προθεσμία για να συνταχθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής.

Βάσει τον παραπάνω ο κ. Στεφανίδης θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τακτική αφήνει έκθετη και ανυπεράσπιστη την απελθούσα διοίκηση, “σε υπόνοιες ή και κατηγορίες κακοδιαχειρίσεως και οικονομικών ατασθαλιών”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα