Ξυδάκης: «Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο και να το καταπατάμε έναντι της ΠΓΔΜ»

Την ανάγκη διασφάλισης της δημοκρατικής πολιτειακής λειτουργίας στο φόντο προσπαθειών ακροδεξιών στοιχείων να πυροδοτήσουν κλίμα κατασυκοφάντησης και κατάλυσης των θεσμών επισήμανε ο Βουλευτής της Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στα ΜΜΕ.

«Υπήρχε και μια ομάδα, που βάσει σχεδίου που αποκαλύπτεται από βίντεο, ομιλίες κλπ. ήθελαν να εισβάλλουν στη Βουλή για να διακοπεί η πολιτειακή λειτουργία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό, ούτε να γίνει δεκτή η συμπεριφορά των υποδίκων, ούτε αυτών που καλούν με ντουντούκες σε τέτοιες συμπεριφορές.

Η στάση του Νίκου Δένδια αυτό καταδίκασε. Στους αρνητές της δημοκρατίας πρέπει να έχουμε ενιαία στάση. Είναι διαφορετικά τα πολιτικά θέματα. Απέναντι στις ορέξεις του φασισμού καλείται οποιοδήποτε η δημοκράτης να πάρει θέση.

«Αν διαφωνείς, διαφωνείς με επιχειρήματα. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε το ατόπημα να μην αποκηρύξει τις ενέργειες της Κυριακής. Μιλούσε με έναν τρόπο που δεν μπορώ να χαρακτηρίσω. Η έκκλησή μας είναι να μην έχουμε αίμα και αυτό είναι το νόημα της συμπαράταξής μας με τον κ. Νίκο Δένδια που έχει το πολιτικό θάρρος να συνταχθεί. Δεν μπορεί κανείς να χαϊδεύει τα αυτιά του πολιτικού underground» τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό News247 και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Έλλη Τριανταφύλλου ο Βουλευτής της Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη στάση του Πάνου Καμμένου σημείωσε ότι «δεν έχουν πολιτικό βάρος τα λόγια του. Είναι φωνασκίες που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, δεν είναι ανάλυση ούτε πολιτική παρέμβαση». Παράλληλα μιλώντας στo Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο κ. Ξυδάκης παρουσίασε μια σειρά από ανακολουθίες στα όσα πολλοί από την αντιπολίτευση υποστηρίζουν σε σχέση με την πάγια εθνική γραμμή.

«Κυνηγώντας τις εντυπώσεις δεν μπορούμε να επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο και να το καταπατάμε έναντι της ΠΓΔΜ. Δεν μπορούμε να είμαστε μέλη στους διεθνείς οργανισμούς και να ακούγονται εξωφρενικά πράγματα. Χάνουμε βασικές έννοιες. Είμαστε ιδρυτικά μέλη του ΟΗΕ. Δεν μπορεί να επικαλούμαστε επιλεκτικά έναντι της Τουρκίας το διεθνές δίκαιο και να το ξεχνάμε έναντι του μικρού γείτονα» τόνισε και προσέθεσε: «Αν ακούσετε τι λέγεται στη Βουλή θα νομίσετε ότι δεν υπάρχει η σύνθετη ονομασία ως λύση, έχουμε γυρίσει στα προ του 1992. Δεν σφραγίζαμε διαβατήρια, δεν είχαμε Ενδιάμεση Συμφωνία μέχρι τώρα άραγε;»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα