Ξυδάκης για το πόρισμα για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ: Σου σηκώνεται η τρίχα, νιώθεις ντροπή

Η διαδικασία γίνεται σε μια ιστορική φάση όπου ο λαός υποφέρει από την οικονομική κρίση και από το έλλειμμα δικαιοσύνης είπε ο κ.Ξυδάκης
Την θέση ότι «το τρίγωνο κομμάτων-ΜΜΕ-τραπεζών προχώρησε τα τελευταία χρόνια σε εν τοις πράγμασι ρήξη της ισονομίας και της ισοπολιτείας» διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης αναφερόμενος στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σήμερα το απόγευμα στον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο, ο κ.Ξυδάκης υποστήριξε ότι «πολλές φορές, αυτοί που κατέθεσαν στην Εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ περιέγραψαν όλα αυτά που γίνονταν μεταξύ κομμάτων, ΜΜΕ και τραπεζών ως μία συνήθη τραπεζική πρακτική, αναφερόμενοι σε δάνεια χωρίς εγγυήσεις, αλλεπάλληλες ρυθμίσεις κτλ».
«Είναι μία αοριστία, η οποία πρέπει να σταματήσει με την θέσπιση πιο λεπτομερών ρυθμίσεων και αυστηρότερου κανονιστικού πλαισίου.
Όσα έγιναν και περιγράφονται στο πόρισμα είναι μία «εν τοις πράγμασι ρήξη της ισονομίας και της ισοπολιτείας», όταν ένας πολίτης ή επιχειρηματίας για να φτιάξει μία κατοικία ή να λειτουργήσει μία επιχείρηση «τον περνάνε γενεές δεκατέσσερις και τα collateral είναι μεγαλύτερα, τα ακίνητα όλα προσημειωμένα, ακόμη και καλοί δανειστές που θέλουν να κάνουν ένα rollover βλέπουν να τους αφαιρούν μέχρι και την πιστωτική» τόνισε ο κ.Ξυδάκης.
«Σε αυτές τις περιπτώσεις που περιγράφονται στο πόρισμα, σου σηκώνεται η τρίχα, νοιώθεις ντροπή για την ποιότητα της δημοκρατίας», είπε ο κ. Ξυδάκης, τονίζοντας ότι «για αυτούς τους λόγους, θα πρέπει με το πόρισμα της πλειοψηφίας να συγκλίνουν και τα άλλα κόμματα».
Πάντως ο κ.Ξυδάκης είπε ότι η περίπτωση της ΝΔ είναι ένα ερωτηματικό, καθώς υπάρχει η σκανδαλώδης ρύθμιση των χρεών του Κήρυκα Χανίων που εμπλέκει τον Κ.Μητσοτάκη.
«Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να εμποδίσει βουλευτές της ΝΔ να συγκλίνουν με ένα πόρισμα σοβαρό, σκληρό, προστατευτικό για τη Δημοκρατία» είπε ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το δανεισμό τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ΜΜΕ όπως της Αυγής, σημειώνοντας ότι το να ακολουθεί κανείς την πεπατημένη και να υπόκειται στους ίδιους κανόνες με άλλους δεν τον κάνει ένοχο, το θέμα είναι εάν εξυπηρετείται το χρέος του.
«Είναι άλλο να έχεις δάνεια 5 εκατ. ευρώ και να τα εξυπηρετείς και άλλο 400 εκατ. ευρώ και να μην τα πληρώσεις ποτέ», τόνισε ο κ. Ξυδάκης.
«Θα κριθούν όλοι.
Η διαδικασία γίνεται σε μία ιστορική φάση όπου ο λαός υποφέρει όχι μόνο από την οικονομική κρίση αλλά και από το έλλειμμα δικαιοσύνης»..
Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι προσεκτική στα επιχειρήματά της και τα τεκμήρια που παραθέτει, να έχει πιεστική στάση, ώστε να μην φτάσουμε πάλι η μειοψηφία να αμφισβητεί το πόρισμα της πλειοψηφίας» είπε ο κ.Ξυδάκης.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα