Ξυδάκης: Για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς «μίλησε» ο Άρειος Πάγος

«Δεν θα συζητήσουμε με τους όρους που ζητά ο Ταγίπ Ερντογάν» ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης σχολιάζοντας την πρόταση ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ, ο Νίκος Ξυδάκης, τόνισε πως «δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντάς σε ότι σου λέει η άλλη πλευρά. Δεν θα συζητήσουμε με τους όρους που ζητά ο Ταγίπ Ερντογάν. Έχεις ένα κράτος όπου η Δικαιοσύνη και η διάκριση των εξουσιών είναι υπό περιορισμό, υπό αναστολή στο ψυγείο, πρέπει εσύ να ορίσεις το πεδίο στο οποίο θα συζητήσεις».

Και συμπλήρωσε: «Η επίσημη ελληνική γραμμή για τους «8» εκφράστηκε κυρίαρχα από τον Άρειο Πάγο. Σεβόμαστε τους δικούς μας νόμους. Τα ελληνικά δικαστήρια δεν έκριναν την πολιτική τους δράση στην Τουρκία. Έκριναν το αίτημα τους να λάβουν άσυλο από την Ελλάδα, τα δικαστήρια έκριναν ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια τους αν επιστρέψουν στην Τουρκία. Ούτε οι ΗΠΑ δέχονται να κάνουν ανταλλαγή για τον πάστορα. Πρέπει να πάμε συντεταγμένα με τους νόμους μας και την πολιτική μας».

Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς υπογράμμισε πως δεν γνωρίζουμε την πολιτική τους δράση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα