Ξυδάκης:Τα σενάρια εκλογών κουβεντιάζονται απ’ αυτούς που τους βολεύει

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÌÅ ÔÏÍ ÁÍÁÐË. ÕÐ. ÐÏËÉÔÉÓÌÏÕ ÎÕÄÁÊÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών κουβεντιάζονται απ’ αυτούς που “τους βολεύει (κάτι τέτοιο) στην πολιτική ατζέντα και τη ρητορική τους”, τόνισε ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Πρόσθεσε πως οι πρόωρες εκλογές δεν συμφέρουν κανέναν, “ούτε τους δανειστές σε μια περίοδο που (στην Ευρώπη) υπάρχουν ανοιχτά πάρα πολλά, τεράστια μέτωπα στην Ευρώπη”.

“Αυτό που είναι επιτακτικό πλέον είναι να δούμε πώς φανταζόμαστε τη ζωή και την κοινωνία και την οικονομία πέρα από την πολιτική των μνημονίων”, είπε ο κ. Ξυδάκης και αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως “δεν μπορούμε να έχουμε ορίζοντα μόνο πώς θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα. Πρέπει να δούμε πώς θα αναταχθεί η κοινωνία, πώς θα ξαναβρεί την αισιοδοξία και τις υλικές προϋποθέσεις για να αναπαράγει τη ζωή της κανονικά”.

Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό “πρόσωπο” του προϋπολογισμού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: “Δύο χαρακτηριστικά είναι που μας αφήνουν περιθώρια ελπίδας. Σε περίπτωση πλεονάσματος θα υπάρξει ένα κοινωνικό περίσευμα και θα χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των πολιτών και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει μία προγραμματισμένη πρόβλεψη για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης”.

Πρωταρχικό στοιχείο, ανέφερε ο κ. Ξυδάκης, είναι “πώς θα φτάσει στην καθημερινή ζωή μια νότα αισιοδοξίας και μια στάλα πρώτης ανακούφισης για να αλλάξει το κλίμα”, ενώ “μόλις θα έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης θα πρέπει να έχουμε προσαρμογές ώστε να κρατήσουμε τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά ταυτόχρονα να δίνουμε ανάσες στους συμπολίτες μας, στους εργαζόμενους, σ’ αυτούς που παλεύουν στο ελεύθερο επάγγελμα, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που πλήττονται”

Για τη σημερινή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε: “Είναι μία κρίσιμη ψηφοφορία. Εγώ δεν θα ήμουν εναντίον της Τουρκίας, με την έννοια ότι όσο πιο κοντά την έχεις και συνομιλείς τόσο περισσότερο βοηθάς τον τουρκικό λαό εν τέλει. Αυτός ο μεγάλος πολιτικός και κοινωνικός μετασχηματισμός που συντελείται στην Τουρκία πολύ φοβάμαι ότι είναι προς μια αυταρχική κατεύθυνση που απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη. Ο αντικειμενικός στόχος θα ήταν να την κρατήσουμε κοντά για το όφελος του τουρκικού λαού”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα