Ξεπούλησαν τα πακέτα τους οι τουριστικοί πράκτορες ενόψει των γιορτών

«Ξεπούλησαν» εφέτος οι τουριστικοί πράκτορες ό,τι πακέτο υπήρχε για ευρωπαϊκούς προορισμούς και όχι μόνο ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων FedHatta Λύσσανδρος Τσιλίδης και κάνει λόγο για άνοδο 20% σε σχέση με πέρυσι.

Πακέτα που εκκινούν από 300 ευρώ και σκαρφαλώνουν έως και τις 2.000 ευρώ έχουν εξαντληθεί. Τα πακέτα αυτά αφορούν την Ευρώπη, με την Ισπανία να έχει προσελκύσει τη μερίδα του λέοντος των Ελλήνων ταξιδιωτών, την Ιταλία, την Ελβετία, το Παρίσι, το Λονδίνο, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των τουριστικών πακέτων που έχουν προσφερθεί για Τουρκία. Την ίδια στιγμή, προς εξάντληση βαίνουν και οι εκδρομές που αφορούν τα Αραβικά Εμιράτα, την Ανατολική Ασία, τις Κρουαζιέρες ανά τον κόσμο αλλά και την Ινδία.

Ο κ. Τσιλίδης υπολογίζει ότι συνολικά τα πακέτα που έχουν προσφερθεί ανέρχονται περίπου σε 250.000 και αφορούν οργανωμένες εκδρομές αλλά και αυτά που έχουν δοθεί σε μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Σε ό,τι αφορά στο εγχώριο μέτωπο, γεμάτα είναι όλα τα χιονοδρομικά κέντρα και οι περιοχές που αυτά εξυπηρετούν, όπως Καλάβρυτα, Τζουμέρκα, 3-5 Πηγάδια, Πήλιο, Όλυμπος κά. Ισραηλινοί, Γερμανοί και Αυστριακοί έχουν πλημμυρίσει τα Τζουμέρκα και τα Ιωάννινα προκειμένου να συμμετάσχουν στην συγκομιδή της τρούφας.

Ο «χορός» των τουριστικών αφίξεων καλά κρατεί, καθώς και στην Αθήνα υπάρχει έντονη κινητικότητα από Έλληνες επισκέπτες που θα επιλέξουν να αποδράσουν στην Πρωτεύουσα. Οι Έλληνες έχουν εκδράμει και γεμίσει τους παραδοσιακούς χειμερινούς προορισμούς, σημειώνει ο κ. Τσιλίδης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι οι υψηλές πληρότητες αφορούν τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, που έχουν επιλέξει να ανοίξουν.

Για τον κ. Τσιλίδη ο κόσμος έχει «ηρεμήσει» και πλέον έχει αρχίσει να ταξιδεύει, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα