Ξενογιαννακοπούλου: Η Βουλή μπροστά σε ιστορική συγκυρία και ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το ελληνικό κοινοβούλιο είναι μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία και σε ιστορική ευθύνη για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανέφερε η υπουργός Διοικητική Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στην εκπομπή Πρώτη Είδηση της ΕΡΤ.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου υποστήριξε ότι «η συμφωνία έρχεται να σταθεροποιήσει τα βόρεια σύνορά μας και να απελευθερώσει το διπλωματικό κεφάλαιο εκεί που πραγματικά έχουμε να δώσουμε εθνικές μάχες για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», σημειώνοντας ότι τα προβλήματα της χώρας είναι εξ ανατολών. «Η Τουρκία, όχι τυχαία, είναι εναντίον αυτής της συμφωνίας και θέλει να διεμβολίσει τη Βαλκανική και τα βόρεια σύνορά μας», πρόσθεσε.

Για τις διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ, εκτίμησε ότι «πρόκειται εξαρχής για ένα ετερόκλητο εγχείρημα, χωρίς πολιτικό στίγμα και ξεκάθαρη γραμμή», ενώ υπογράμμισε ότι «όταν γίνονται εγχειρήματα που δεν έχουν ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο, φυλλορροούν». Σύμφωνα με την ίδια, η λογική των ίσων αποστάσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που κρατάει το κόμμα «δεν είναι παρά ένα άλλοθι κεντροδεξιάς στροφής».

Σημείωσε ακόμα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  ότι οι ανάγκες στην Ευρώπη και στη χώρα μας είναι να αναδειχτεί ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος, στον οποίο «είναι καλοδεχούμενοι όλοι οι προοδευτικοί και σοσιαλιστές», συμπεριλαμβανομένων των προοδευτικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ. Για τους τελευταίους, είπε, ότι «είναι εγκλωβισμένοι γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν την αλλαγή του πολιτικού και κοινωνικού σκηνικού στη χώρα μας είτε γιατί υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του κόμματος που θέλει να συμπορευτεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «οι διεργασίες αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού έχουν αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο καταλύτης», επισημαίνοντας πως «δεν είναι τυχαίο που παντού απελευθερώνονται δυνάμεις και διαμορφώνεται ένα νέο σκηνικό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα