Ξεμπλοκάρουν οι έρευνες Υδρογοανανθράκων στο Ιόνιο

Την είδηση ότι «ξεμπλοκάρει και η επένδυση της κοινοπραξίας Total-Edison-ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων στο “οικόπεδο” 2 του Ιονίου, δυτικά της Κέρκυρας» καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε τον έλεγχο, έδωσε χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο δελτίο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης.
Η κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Total-Edison στο Ιόνιο είχε ανακηρυχθεί «επιλεγείς αιτών» για το οικόπεδο 2 τον Οκτώβριο του 2016 και ο κ. Σταθάκης είχε μονογράψει τη σχετική σύμβαση τον περασμένο Μάρτιο.
Έκτοτε, εκκρεμούσε ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο οποίος και ολοκληρώθηκε, όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης.
Η καθυστέρηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε επισημανθεί από τον επικεφαλής της Total κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τους Γάλλους επιχειρηματίες που συνόδευαν τον πρόεδρο Μακρόν στην προ ημερών επίσκεψή του στην Αθήνα.
Για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών απομένει πλέον η έγκριση της Βουλής, με την κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναμένεται να την καταθέσει άμεσα.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει η σύμβαση από τη Βουλή εντός του 2017, ώστε να αξιοποιήσει την επένδυση της κοινοπραξίας στο αφήγημά της περί «θετικού επενδυτικού κλίματος» που διαμορφώνεται για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα