Ξεκινούν σήμερα οι συζητήσεις Αθήνας-κουαρτέτου

 

c2868b5f-067e-4a7d-a69f-abcf2ceaf3bd

Ασφαλιστικό και  ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων  με τους εκπροσώπους των δανειστών.Σήμερα ανοίγει  ο κύκλος των κρίσιμων διαβουλεύσεων για την πορεία υλοποίησης της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, απ’ όπου θα κριθεί η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου και τους ο υπουργούς οικονομικών και Επικρατείας θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.Η συζήτηση περιλαμβάνει τόσο την εξέταση όλων των εκκρεμοτήτων  που απομένουν για να συμπληρωθούν τα 49 προαπαιτούμενα,όσο και η εξέταση επιπλέον μέτρων που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ.

Σήμερα το απόγευμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μαζί με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη και Τρ. Αλεξιάδη, θα συναντηθεί εκ νέου με τους εκπροσώπους των δανειστών με αντικείμενο συζήτησης τα οικονομικά και δημοσιονομικά, τον προϋπολογισμό για το 2016 και τη φορολογία.

Οι επαφές διεξάγονται στον απόηχο της απόφασης να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη, τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, κατά την οποία αναμενόταν να γίνει η ενημέρωση από τους θεσμούς για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος.

Πηγές με γνώση του θέματος ανέφεραν πως η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα στο σύνολό τους και το θέμα θα συζητηθεί μόλις αυτά εφαρμοστούν πλήρως. Έτσι, η απόφαση για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, που συνδέεται με την επίμαχη δέσμη προαπαιτούμενων, αναμένεται να κριθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα