Ξεκινά στο Σύνταγμα το Athens Pride 2018

Ξεκινά σε λίγη ώρα ( 7 μ.μ.) στο κέντρο της Αθήνας η παρέλαση του φεστιβάλ Athens Pride 2018, με τίτλο «Παρούσα» και το οποίο είναι αφιερωμένο στη θηλυκότητα.

Στη σκηνή που έχει στηθεί στο Σύνταγμα, θα ανέβουν η Ευρυδίκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μαρίνα Σάττι, ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης, ο Δημήτρης Κοψής και η Άννα Γούλα, ενώ οι Drag Act και οι Rainbow Dancers αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό με τις χορογραφίες τους.

Την ίδια ώρα η Βουλή θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, με απόφαση του Νίκου Βούτση.

Χορηγοί στο φετινό φεστιβάλ είναι επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, η περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων, οι Πρεσβείες της Αυστραλίας της Ολλανδίας και του Καναδά, η ΕΡΤ, και ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Σε ανάρτησή του στο twitter, o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα ότι «η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας».

Όπως αναφέρει το σποτ που συνοδεύει την ανάρτηση του Πρωθυπουργού:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει παρούσα, στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μίας κοινωνίας προόδου, μίας κοινωνίας αλληλεγγύης, μίας κοινωνίας αξιοπρέπειας».

Η ανακοίνωση του Athens Pride

Στο φετινό Athens Pride επανερχόμαστε στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία.

Η ταύτιση με τη θηλυκότητα είναι απειλητική και επικίνδυνη ταυτόχρονα, επανάσταση και συμβιβασμός. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελέγξουμε, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να στραφεί και εναντίον μας.

Η θηλυκότητα μας ορίζει άσχετα με το φύλο. Είναι παρούσα σε κάθε έκφραση φύλου, σε κάθε σκέψη, κίνηση, ματιά, που έχουμε καταπιέσει, και που έχουμε σκεφτεί ότι θα έπρεπε να καταπιέσουμε.

Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε.

Κάθε θηλυκότητα που αγκαλιάσαμε και κάθε θηλυκότητα που προσπαθήσαμε να ξεφορτωθούμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που πρώτα μας φορτώθηκε ως κοινωνική σύμβαση πριν τη φέρουμε στα μέτρα μας με τους όρους μας: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που καταπιέστηκε και κάθε θηλυκότητα που καταπιέσαμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που κρύβουμε και κάθε θηλυκότητα που εκφράζουμε: Παρούσα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα