Ξεκινάει η επένδυση της NCH Capital Inc στην Κέρκυρα 

Όλο το περιεχόμενο της επένδυσης ύψους 120 εκατ. ευρώ για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου, αυτόνομων κατοικιών και μαρίνας στην περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης στην Κέρκυρα- γνωστής και ως “Kassiopi project”- παρουσίασαν οι επικεφαλής της NCH Capital Inc. σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο του νησιού.

Η εταιρεία παρουσίασε τη μακέτα και το σχέδιο της επένδυσης, το οποίο θα περιλαμβάνει εξοχικές κατοικίες σε τρεις διακριτές ζώνες. Εκτός από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, θα κατασκευαστούν αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες και μαρίνα με 60 θέσεις ελλιμενισμού για τουριστικά σκάφη.

Είχε προηγηθεί ακόμη μια παρουσίαση των βασικών αξόνων της επένδυσης τον Ιανουάριο, εντούτοις σύμφωνα με τo διευθύνοντα σύμβουλο του αμερικανικού fund για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια Ανδρέα Σάντη, το έργο πλέον έχει ωριμάσει περισσότερο, ενώ μπορούν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την υλοποίηση του project, το οποίο όπως είπε αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια.

Στην πρώτη οικιστική ζώνη θα βρίσκεται το ξενοδοχείο, πέντε αστέρων και δυναμικότητας περίπου 90 δωματίων, μικρός αριθμός πολυτελών διαμερισμάτων, χώροι εστίασης, εξωτερική πισίνα, αίθουσες εκδηλώσεων και σπα. Το ξενοδοχείο, σύμφωνα με την εταιρεία, θα λειτουργεί υπό την αιγίδα διεθνώς αναγνωρισμένης ξενοδοχειακής αλυσίδας. Στην δεύτερη και τρίτη ζώνη, μια μικρή έκταση χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός επιλεγμένου αριθμού πολυτελών κατοικιών, οι οποίες σχεδιάζεται να διατεθούν προς πώληση.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, έχει εκπονηθεί η πολεοδομική μελέτη, την οποία έχουν εγκρίνει τα συναρμόδια υπουργεία, μαζί με τη χωροθέτηση της μαρίνας. Παράλληλα έχουν εγκριθεί όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μονάδα αφαλάτωσης που θα υδροδοτεί τις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα στελέχη της NCH Capital Inc., θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον. Κύριος στόχος του έργου είναι η εναρμόνισή της επένδυσης με τις εθνικές και τοπικές κατευθυντήριες γραμμές του χωροταξικού σχεδιασμού, διατηρώντας και προστατεύοντας τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του τόπου, όπως τα δάση και οι φυσικοί υγροβιότοποι. Οι πολυτελείς βίλες με ατομική πισίνα, θα είναι αραιοκτισμένες και το κύριο χαρακτηριστικό τους θα είναι το πράσινο. Eξάλλου, από το σύνολο των 490 στρεμμάτων της έκτασης, το 93% παραμένει πράσινο και μόνο στο 7% θα υπάρξει δόμηση.
Τα οφέλη, πέρα από την αύξηση της τουριστικής ζήτησης με την προσέλκυση επισκετπών υψηλού εισδοηματικού επιπέδου, είναι εξίσου σημαντικά για την τοπική οικονομία του νησιού όπως αναφέρθηκε. Υπολογίζεται πως κατά τη διάρκεια της κατασκευής θα δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας και 500 ανά έτος κατά τη διάρκεια λειτουργίας του τουριστικού θέρετρου.

Η NCH Capital Inc. ιδρύθηκε το 1993, διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας μεγαλύτερης των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει δημιουργήσει 24 επενδυτικά κεφάλαια, μέσα από ένα δίκτυο γραφείων σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχει επενδύσει και διαχειριστεί περισσότερα από 90 κατασκευαστικά έργα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα