Ξεκίνησε ο μαραθώνιος επιστροφής στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα

Με πρώτο στόχο τις ευρωεκλογές του Μαΐου, στις οποίες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οι διαθέσεις του εκλογικού σώματος, η κυβέρνηση ξεκίνησε χθες ένα μαραθώνιο αντιστροφής των συνεπειών των τραυματικών μνημονιακών νόμων, υπερψηφίζοντας στη Βουλή την τροπολογία που προβλέπει την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ και μέλη των Κρατικών Ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής.

Αργότερα, το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε σε μια σειρά από τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και επηρεάζουν την καθημερινότητα όπως και την εξέλιξη της οικονομίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το κυβερνών κόμμα θα κερδίσει και στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 και στις βουλευτικές εκλογές.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των υπόλοιπων συνταξιούχων οι οποίοι έχουν σπεύσει κατά χιλιάδες να υποβάλουν αιτήσεις, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «Η μόνη περίπτωση να μην αποκατασταθεί η αδικία στους συνταξιούχους είναι να εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης στις βουλευτικές εκλογές του 2019, διότι θα εφαρμόσει Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ και μέτρα ΔΝΤ.

Την ίδια ώρα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό διευκρίνιζε ότι η πλήρωση των 10.000 θέσεων στο Δημόσιο, που θα μείνουν κενές όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία θα αρχίσει από το 2020 και θα συνεχιστεί σταδιακά σε βάθος χρόνου.

Πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές σχολίαζαν αργά τη νύχτα τις χθεσινές εξελίξεις τονίζοντας τα εξής δύο σημεία:

  1. Την άμεση τόνωση της εσωτερικής αγοράς από την πληρωμή των 800 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθούν σε μισθωτούς και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων μέχρι το τέλος του χρόνου.
  2. Τη μεσοπρόθεσμη, έστω μικρή μείωση της ανεργίας από τη σταδιακή πρόσληψη 10.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο.

ΝΔ: Τσίπρας – Καμμένος κοροϊδεύουν τους πολίτες σε πλήρη συνεννόηση

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για κοροϊδία των πολιτών σχετικά με όσα είπε στην παραπάνω τηλεοπτική του συνέντευξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Επιβεβαιώθηκε πλέον και δια στόματος του κ. Τσίπρα ότι με τον κ. Καμμένο συνεχίζουν να κοροϊδεύουν σε πλήρη συνεννόηση τους πολίτες. Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο πρωθυπουργός αποκάλυψε… χαλαρά ότι ο κ. Καμμένος, αφού καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, θα συνεχίσει να τον στηρίζει για να μην χάσουν για λίγους ακόμη μήνες τις καρέκλες τους.

Κατά τα άλλα ουδεμία έκπληξη προκαλεί πια ότι ο κ. Τσίπρας δεν ντρέπεται να λέει τόσα ψέματα δημοσίως. Δεν άκουσε ποτέ τον Παύλο Πολάκη να προαναγγέλλει φυλακίσεις, δεν είδε τον Πάνο Καμμένο να κατηγορεί τον Νίκο Κοτζιά ότι χρηματίζεται από τον Τζωρτζ Σόρρος, ενώ διέψευσε ότι η κ. Αχτσιόγλου έκανε έφεση για να μην δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Προανήγγειλε όμως δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. Δεν έχει νόημα να τις σχολιάσουμε. Οι πολίτες έχουν πια συνειδητοποιήσει πόσο κόστισαν στην χώρα μας τα “go back madame merkel” και τα “θα σκίσω τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο”. Καλό βράδυ κ. Τσίπρα».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα