Ξεκίνησαν οι πληρωμές στους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές

fwtiouΞεκίνησαν οι πληρωμές στους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Παράλληλα,απαντώντας σε ερωτήσεις της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου και του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, η αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι, που είναι απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο, βρίσκονται σε 26 φορείς. «Από αυτούς τους 26 φορείς απαιτούνται 37 πράξεις για να πληρωθούν. Τα χρήματα είναι στην Τράπεζα της Ελλάδος, όμως πρέπει να φέρουν τα δικαιολογητικά πληρωμής. Μέχρις στιγμής έχουν έρθει 8 πράξεις πληρωμής και αυτές ανοίγουν και πληρώνονται σήμερα», τόνισε και πρόσθεσε: «Λυπάμαι που δεν τα φέρνουν πιο γρήγορα για να πληρωθούν όλοι».

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό από εδώ και πέρα η κ. Φωτίου είπε ότι ανασχεδιάσθηκε το ΕΣΠΑ 2014-2020 για την κοινωνική προστασία καθώς «δεν είχε προβλεφθεί τίποτα». Έτσι μέχρι το 2020 θα λειτουργούν 254 Κέντρα Κοινότητα με 1.449 εργαζόμενους (σήμερα είναι 906). Συνολικά θα είναι 470 δομές που θα λειτουργούν στην κοινωνική προστασία, ενώ το ΕΣΠΑ θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 30 Ιουνίου 2016.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα