Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Μαρινόπουλο

ιοθιοθΟι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Μαρινόπουλος ΑΕ»  έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις μετά την αίτηση της εταιρείας να υπαχθεί  στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Ειδικότερα,εργαζόμενοι στην εταιρεία και τα κλαδικά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών πραγματοποιούν συγκέντρωση , έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην οδό Αγίου Δημητρίου 63, στον Άλιμο,  φωνάζοντας συνθήματα.

Μάλιστα,πριν από λίγο οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι κατάφεραν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της εταιρείας στον Άλιμο,με την αστυνομία να τους εμποδίζει να προχωρήσουν στο κτίριο.Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι η εργοδοσία κρύφτηκε για να αποφύγει την συνάντηση μαζί τους και με τα σωματεία.

Στη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος Β. Ελλάδας» διοργάνωσε συγκέντρωση στις 7.00 μ.μ., της Τρίτης στο κατάστημα του Βαρδάρη, στην οποία συμμετείχαν και κλαδικά σωματεία. Σήμερα, Τρίτη, θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις, στις 7 μ.μ., στο εμπορικό κέντρο «Μακεδονια» και στην Ευκαρπία, ενώ οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν συνδικάτα της πόλης την Πέμπτη 30 Ιούνη, στις 8 μ.μ..

Στο Ηράκλειο, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, έγινε συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης στο κατάστημα «Καρφούρ» στην Αμμουδάρα. Στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων «Καρφούρ – Μαρινόπουλος, αποφασίστηκε οιεργαζόμενοι της εταιρείας να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση και να συμμετάσχουν μαζικά στο πρόγραμμα κινητοποιήσεων με έναρξη την Παρασκευή 1η Ιούλη οπότε και θα εκδικάζεται η αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης που υπέβαλλε η «Μαρινόπουλος ΑΕ».

Στα Χανιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε έκτακτη σύσκεψη – συνέλευση σήμερα στις 9 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στην Καβάλα, το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας προχώρησε σε έκτακτη Γενική συνέλευση στις 9:30 το βράδυ της Τρίτης έξω από το κεντρικό σούπερ μάρκετ προκειμένου οι εργαζόμενοι του«Μαρινόπουλου», να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους.

Στην Πάτρα, οι εξελίξεις στο «Μαρινόπουλο» και οι ανατροπές στα εργασιακά θα βρεθούν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Αχαΐας, την Τετάρτη 29 Ιούνη, στις 19.30, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, (πλ. Γεωργίου, Πάτρα).

Με πληροφορίες από: 902.gr

 

,

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα