Ξανθός: Η πολιτεία να ανοίξει ένα διάλογο για την αποποινικοποίηση της κάνναβης

Έτοιμο να ανοίξει το δρόμο για την χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς εμφανίζεται το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, Ανδρέα Ξανθό. Μάλιστα, ο ίδιος ουσιαστικά στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής άνοιξε θέμα αποποινικοποίησης συνολικά της κάνναβης.

«Το θέμα, όμως γενικότερα της νομιμοποίησης, της αποποινικοποίησης, όπως θέλετε πείτε το, της χρήσης της κάνναβης, είναι ένα ευρύτερο ζήτημα κοινωνικό και πολιτικό, το οποίο προφανώς υπερβαίνει και το ρόλο του Υπουργείου Υγείας. Δεν έχει νόημα να διατυπώνουμε προσωπικές απόψεις. Νομίζω, όμως είναι ένα θέμα που οφείλει η πολιτεία με σοβαρό τρόπο και εκεί να ανοίξει ένα διάλογο και να αναζητήσει συνθέσεις και βήματα, τα οποία θα ξεπεράσουν υπαρκτές στρεβλώσεις του υπάρχοντος πλαισίου», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την ιατρική κάνναβη ξεκαθάρισε ότι μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα εκδώσουν μια κοινή πολιτική απόφαση, ώστε να επιτρέπεται η χρήση της.  «Υπάρχει ένας γνωστός πίνακας του ΟΗΕ με την κατάταξη των ουσιών, να αλλάζει την κάνναβη, και τα προϊόντα τα οποία παράγονται τα κανναβοειδή κ.λπ., να αλλάζει τον πίνακα και να δίνει την δυνατότητα νόμιμης υπό προϋποθέσεις φυσικά συνταγογράφησης, και κυκλοφορίας φαρμακευτικών συσκευασμάτων που περιέχουν εκχυλίσματα κάνναβης κλπ.», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα