Ξανθός: Η ΠΟΕΔΗΝ «χτίζει τείχη» με τη σοβαρότητα, την εγκυρότητα και την αξιοπιστία

«Δυστυχώς για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ “χτίζει τείχη” με τη σοβαρότητα, την εγκυρότητα και την αξιοπιστία. Όταν με σχέδιο κατεδαφιζόταν η δημόσια περίθαλψη, ήταν συνομιλητές των υπουργών και οργανικό στοιχείο της κομματοκρατίας και της ευνοιοκρατίας στα νοσοκομεία», αναφέρει στη δήλωσή του ο υπ. Υγείας.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Υγείας, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις, έχει ως εξής:
«Δυστυχώς για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ “χτίζει τείχη” με τη σοβαρότητα, την εγκυρότητα και την αξιοπιστία. Όταν με σχέδιο κατεδαφιζόταν η δημόσια περίθαλψη, ήταν συνομιλητές των υπουργών και οργανικό στοιχείο της κομματοκρατίας και της ευνοιοκρατίας στα νοσοκομεία.
Τώρα που διασφαλίζεται η καθολική και ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων, που ενισχύεται με πόρους και προσωπικό το σύστημα Υγείας, που ανοίγουν κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), που αναβαθμίζονται οι δομές του ΠΕΔΥ, που καλύπτονται σταδιακά οι ανάγκες των νοσοκομείων, που απομακρύνονται σταδιακά τα ιδιωτικά συνεργεία, η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνει κακόγουστα show για “τηλεοπτική χρήση” χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων.
Εμείς θα συνεχίσουμε με μεθοδικότητα και συνέπεια την προσπάθεια σταθεροποίησης, “ηθικοποίησης” και αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ, με επίκεντρο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και τη Δημόσια Υγεία, με σεβασμό στο πολύτιμο έργο των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού και με έμφαση στις ανάγκες και τα δικαιώματα των ασθενών.
Ενισχύοντας και όχι αποδυναμώνοντας, όπως κάνει η ΠΟΕΔΗΝ, την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημόσια περίθαλψη. Όσοι επενδύουν (πολιτικά και συνδικαλιστικά) στην “κατάρρευση” του ΕΣΥ και την υγειονομική ανασφάλεια της κοινωνίας, θα διαψευστούν οικτρά και η ανυποληψία τους θα γίνει μη αναστρέψιμη».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα