A. Ξανθός: Η αντιπολίτευση δεν βοηθά τη χώρα με την στάση της

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, εμφανίστηκε στη Βουλή, έντονα επικριτικός, για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της αντιπολίτευσης γενικότερα, η οποία όπως είπε, σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού στηρίζει τη πλευρά των δανειστών.

«Απορεί κανείς, πώς μπορεί σήμερα η αντιπολίτευση, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που η χώρα είναι στη κόψη του ξυραφιού και η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για να κλείσει η αξιολόγηση και να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, να ζητά εκλογές για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός. Λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά την κ. Γεννηματά, κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν δείχνει την απαιτούμενη ωριμότητα και υπευθυνότητα, και πρόσθεσε ότι εμφανίζεται με τη στάση της να στηρίζει την πλευρά των δανειστών και όχι τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας. «Μιας κυβέρνησης, που στη πιο ρευστή περίοδο για την Ευρώπη, κατάφερε να κάνει μια διαφορετική τομή στα εύλογα αιτήματά της», είπε.

Ο υπουργός Υγείας, μίλησε ακόμα για «ευρωπαϊκές δυνάμεις της αριστεράς και της σοσιαλοδημοκρατίας που είναι στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης» και για δυνάμεις «του πιο ακραίου νεοφιλελεύθερου μπλοκ που είναι με την τραπεζοκρατία των Βρυξελλών και εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και της προσπάθειάς της να σταθεί με αξιοπρέπεια και ισότιμα στην Ευρώπη».

«Η Ευρώπη είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είτε θα επανιδρυθεί με βάση τις αξίες της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας, είτε θα πάει σε ακόμα σκληρότερη αντικοινωνική κατεύθυνση και θα οδηγηθεί στη διάλυσή της», ανέφερε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε:

«Δυο χρόνια ζωής, αυτή η κυβέρνηση άφησε ευδιάκριτο το αποτύπωμά της στην Ευρώπη και μια μεγάλη παρακαταθήκη, διεκδικώντας αλλαγή πορείας, με κεντρικό σημείο την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την εδραίωση ενός ισχυρού κοινωνικού κεκτημένου», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

Ακόμα ο υπουργός Υγείας μίλησε για «θράσος του ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση για ψηφοθηρία και ότι ενδιαφέρεται μόνο για την καρέκλα εξουσίας» σημειώνοντας ότι μπορεί το κόμμα αυτό να έβαλε τη δεκαετία του 1980 τη σφραγίδα του σε ένα σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, αλλά το ίδιο ήταν που μετέτρεψε το κοινωνικό κράτος σε μηχανισμό πελατειακής, ρουσφετολογικής και ευνοιοκρατικής αντίληψης.

«Η διαφορά μας είναι, ότι αυτή η κυβέρνηση πιστεύει στην ισότητα των ανθρώπων. Είναι στο DNA και στη κουλτούρα της Αριστεράς και δίνουμε καθημερινά δείγματα γραφής σε ότι αφορά την κοινωνική ευαισθησία», πρόσθεσε ο κ. Ξανθός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα