Ξανθός:Το δημοσίευμα του Guardian είναι εκτός πραγματικότητας

Διπλό χτύπημα σε δημόσια Υγεία και τουρισμό, με στόχο να επιβεβαιώσουν τη δική τους ρητορική και όχι με βάση πραγματικά δεδομένα, αποτελεί η υιοθέτηση από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι του «εκτός πραγματικότητας» δημοσιεύματος του Guardian, είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Το δημοσίευμα του Guardian είναι εκτός πραγματικότητας, δεν στηρίζεται σε καμία πρωτογενή έρευνα και νεότερα στοιχεία για το σύστημα υγείας, τη χρηματοδότηση και τη στελέχωσή του, αλλά είναι μία καταγραφή δεδομένων του 2011 και του 2012 για θέματα όπως οι νοσοκομειακές λοιμώξεις και αναπαράγει την συνδικαλιστική ρητορική της ΠΟΕΔΗΝ, τόνισε ο κ.Ξανθός.

Βρίσκεται, προσέθεσε, σε πλήρη αναντιστοιχία με την αντίληψη που υπάρχει στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους, που αντιλαμβάνονται τα πολύ σημαντικά βήματα στήριξης του εθνικού συστήματος υγείας. Είναι ένα δημοσίευμα πραγματικά προβληματικό, που δημιουργεί μία συνολική απαξίωση για τις υπηρεσίες δημόσιας περίθαλψης στην Ελλάδα.

Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι αναπαράγουν τέτοια δημοσιεύματα, σημείωσε ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, γιατί προκαλούν ανασφάλεια στην κοινωνία. Θεώρησαν ότι επιβεβαιώνεται η κριτική τους ενώ δεν πρόκειται για αυτό – το δημοσίευμα αναπαράγει την κριτική τη δική τους και των φίλα προσκείμενων σε αυτούς συνδικαλιστών.

«Να το πούμε ευθέως: όσοι νομίζουν ότι με καταστροφολογικές προσεγγίσεις στηρίζουν το ΕΣΥ και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων είναι βαθιά νυχτωμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ξανθός.

Η απαξίωση του ΕΣΥ το μόνο που ευνοεί είναι τον ιδιωτικό τομέα, στέλνει εκεί τους πολίτες με την ανασφάλεια που παράγει, αντικειμενικά εξυπηρετεί τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό αυτό κλάδο που αναπτύχθηκε συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Χρειάζεται και η ηγεσία και οι εργαζόμενοι αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να επιδείξουμε μία υπεύθυνη στάση, να αναδεικνύονται τα προβλήματα, να διεκδικούμε καλύτερη υγεία, αλλά να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα.

Η χώρα είναι υγειονομικά ασφαλής, είναι κάτι που πρέπει να γίνει σαφές καθώς αφορά και μία σημαντική αναπτυξιακή παράμετρο, το κομμάτι του τουρισμού, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα