«Ξανασκεφτείτε την στήριξη στον Βέμπερ», το μήνυμα Στουμπ προς τη ΝΔ

Έκκληση στη Νέα Δημοκρατία και το Δημοκρατικό Συναγερμό (Κύπρου) να “ξανασκεφτούν” ποιον θα στηρίξουν στις εσωτερικές εκλογές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την θέση του κεντρικού υποψηφίου για την Προεδρία της Κομισιόν απευθύνει ο Πρώην Πρωθυπουργός της Φιλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, μιλώντας στο «Capital.gr»

 

Να κάνουν «μια έξυπνη προσωπική επιλογή με την καρδιά τους και το μυαλό τους» ζητάει από τη Νέα Δημοκρατία και το Δημοκρατικό Συναγερμό (Κύπρου) αναφορικά με το ποιον θα στηρίξουν στις εσωτερικές εκλογές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη θέση του κεντρικού υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν ζητάει ο πρώην πρωθυπουργός της Φιλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Capital.gr

Ειδικότερα, ο Αλεξάντερ Στουμπ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ΝΔ και Δημοκρατικός Συναγερμός έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ του Μ. Βέμπερ, υπενθυμίζει τον αγώνα που έδωσε ο ίδιος για την ελληνική διάσωση το 2015, υπό πολύ αντίξοες συνθήκες τόσο εντός Eurogroup, όσο και εντός φιλανδικής κυβέρνησης.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Βέμπερ είναι ένας Βαυαρός συντηρητικός πολιτικός, που στο παρελθόν έχει κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.

«Όπως ξέρετε πρόκειται για μυστική ψηφοφορία και στο τέλος της μέρας υπάρχει η προσωπική επαφή και το ΕΛΚ είναι ένα κόμμα που πιστεύει στην ατομική ελευθερία και επιλογή. Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω ότι οι Κύπριοι και Έλληνες αντιπρόσωποι μπορούν να κάνουν έξυπνη προσωπική επιλογή με την καρδιά τους και το μυαλό τους, στο Ελσίνκι […]Και φυσικά πιστεύω ότι οι Κύπριοι και οι Έλληνες γνωρίζουν με ποιον τρόπο ασχολήθηκα με την χρηματοπιστωτική κρίση και την κρίση του ευρώ, όταν ήταν εξαιρετικά δύσκολο με την κατάσταση που αντιμετώπιζα με την κυβέρνηση στην οποία ήμουν – με τους True Finns – και καταφέραμε να βρούμε λύση» σημειώνει.

Ο Αλεξάντερ Στουμπ μιλώντας για την εκστρατεία που κάνει έναντι του Μ. Βέμπερ, εκφράζει την ελπίδα ότι «ο λαός θα εξετάσει την εμπειρία μου στον ακαδημαϊκό χώρο, στη δημόσια υπηρεσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή στα 8 χρόνια στην κυβέρνηση, ή ακόμη και τώρα στον ένα χρόνο στην ΕΤΕπ και θα πει: αυτός ο τύπος έχει το βιογραφικό και τις γλωσσικές δεξιότητες, την αντοχή, το προφίλ, πρώτα από όλα να διεξάγει ευρωπαϊκές εκλογές για το ΕΛΚ, δεύτερον, να πάρει την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και τρίτον να πάρει την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τελικά να διαχειριστεί την Κομισιόν της ΕΕ».

Ο Αλεξάντερ Στουμπ εξηγεί τι κατά τη γνώμη του πήγε στραβά και οδήγησε στην άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη και απαντώντας σε ερώτηση για το ποια είναι η συνταγή αντιμετώπισής του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει μια απλή απάντηση. Αλλά η πρώτη απάντηση, είναι να υιοθετήσουμε μια θετική και ρεαλιστική ατζέντα».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Στουμπ εξηγεί τη δική του πρόταση για λύση σε περίπτωση που αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν , σημειώνοντας ότι το πιο σημαντικό πράγμα τόσο με την κρίση του ευρώ όσο και με τη μετανάστευση, είναι η αλληλεγγύη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα