Ξαναρχίζει το Κύπελλο – Απομακρύνεται το Grexit

247ab5872c5c3d5b6e34f36b8cba14c9_XLΚοντονής και FIFA φαίνεται πως τα βρήκαν για την επανέναρξη του Κυπέλλου. Τα σημεία της συμφωνίας του κ. Κουτσοκούμνη με τον υφυπουργό και οι επόμενες κινήσεις…
Το “σενάριο” του ποδοσφαιρικού grexit φαίνεται πως απομακρύνεται, αφού ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και η ΕΠΟ, παρουσία του εκπροσώπου της FIFA συμφώνησαν σε σειρά από ενέργειες που θα γίνουν μέχρι και την Παρασκευή για να μην υπάρξει αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου.

“Δεν έχουμε συμφωνήσει για τον τελικό. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η δέσμευση να αρχίσει ξανά το Κύπελλο. Θα δούμε πως θα γίνει ο τελικός. Ίσως εκτός Αθήνας, ίσως χωρίς κόσμο, ίσως με παιδιά στις εξέδρες”, τόνισε ο κ. Κουτσοκούμνης κατά την αναχώρηση του από το γραφείο του Σταύρου Κοντονή, ενώ τόνισε πως ο υφυπουργός Αθλητισμού αρκέστηκε στη δέσμευση ότι η FIFA από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει επαφές για την εναρμόνιση του καταστατικού πλαισίου.

Ο εκπρόσωπος της FIFA έκανε γνωστά τα σημεία της συμφωνίας με τον υφυπουργό:
1. Μέχρι την Παρασκευή η ΕΠΟ αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και αιτείται την επανεκκίνηση του Κυπέλλου.
2. Ο υφυπουργός δέχεται το αίτημα αυτό και αποφασίζει την επανεκκίνηση του θεσμού.
3. Η FIFA από την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά εργασίες για την πλήρη εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου της.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσοκούμνη, πρόκειται για σημεία στα οποία συμφώνησαν και οι δύο πλευρές με τον υφυπουργό όμως να κρατά ένα μικρό ενδεχόμενο διαφοροποίησης, αφού θέλει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη του Αλέξη Τσίπρα.

“Έχει συμφωνηθεί με τον υπουργό ότι η ΕΠΟ θα αποσύρει την υπόθεση που έχει καταθέσει στο ΣτΕ. Η ΕΠΟ θα αιτηθεί την επανεκκίνηση του Κυπέλλου και μέχρι την Παρασκευή το υπουργείο θα την κάνει αποδεκτή και θα δώσει τη συγκατάθεσή του, αφού πρώτα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές με τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι αγώνες έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ασφάλειας. Η FIFA, από την πλευρά της, έχει δεσμευτεί ότι ξεκινά εργασία στο κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ, θέτοντας ως προτεραιότητα την επιτροπή δεοντολογίας”, ανέφερε ο κ.Κουτσοκούμνης, ο οποίος επεσήμανε ότι πλέον η Επιτροπή Δεοντολογίας θα μπορεί να καλέσει άτομα προς απολογία για ζητήματα διαφθοράς που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

“Σε περίπτωση που δεν έχουν κληθεί άτομα που θα έπρεπε, τώρα θα κληθούν. Μετά την 1η Ιουλίου, θα έχουμε μια νέα Επιτροπή Δεοντολογίας με νέους κανονισμούς. Είναι μια ευκαιρία και για τα άτομα αυτά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποδείξουν την αθωότητά τους”, πρόσθεσε.

“Δεν τέθηκε θέμα ατόμων, είπαμε ότι θα πρέπει η FIFA να κοιτάξει διάφορα θέματα της ΕΠΟ. Κρίνουμε πως ο νόμος του 15 και του 16 περιέχουν διατάξεις που προσβάλουν το αυτοδιοίκητο και δεσμεύτηκε πως οι διατάξεις που εμείς πιστεύουμε ότι προσβάλουν το αυτοδιοίκητο θα τις κοιτάξει”, συνέχισε ο εκπρόσωπος των FIFA, UEFA και σε ό,τι αφορά το Κύπελλο Ελλάδας σημείωσε: “Μπορεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι δικό μας θέμα, η ΕΠΟ θα στείλει τις προτάσεις στο Υφυπουργείο”.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γκιρτζίκης σχολίασε: “Αποφασίσαμε στο Δ.Σ της ΕΠΟ και είναι γνωστή. Ας μη βιαζόμαστε μέχρι την Παρασκευή. Δεν θα πω αν το ποδόσφαιρο βγαίνει ηττημένο. Το θέμα είναι να έχουμε ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα. Ίσως έχει αποφευχθεί το Grexit. Εμείς κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ για το Κύπελλο. Από τη στιγμή που θα γίνει, δεν υπάρχει λόγος προσφυγής. Προλαβαίνουμε να τελειώσουμε με το Κύπελλο, αρκεί να το οριστικοποιήσουμε την Παρασκευή”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα