Ξένες μυστικές υπηρεσίες οργανώνουν κυβερνοεπίθεση με στόχο ρωσικές τράπεζες

Conference on national cyber securityΗ Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες σχεδιάζουν να προκαλέσουν χάος στο ρωσικό τραπεζικό σύστημα μέσω ενός κύματος συντονισμένων κυβερνοεπιθέσεων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί χρεωκοπίας ρωσικών τραπεζών.

Η FSB (ρωσικές μυστικές υπηρεσίες) αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι διακομιστές (servers) που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στη σχεδιαζόμενη κυβερνοεπίθεση εντοπίστηκαν στην Ολλανδία κι ήταν καταχωρημένοι σε μία ουκρανική εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosting) με την επωνυμία BlazingFast.

Η επίθεση επρόκειτο να ξεκινήσει στις 5 Δεκεμβρίου και στόχοι της ήταν ένας αριθμός από μεγάλες εθνικές και περιφερειακές τράπεζες σε αρκετές ρωσικές πόλεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

“Είχε σχεδιαστεί η κυβερνοεπίθεση να συνοδεύεται από μία μαζική αποστολή γραπτών μηνυμάτων (SMS) και προβοκατόρικων αναρτήσεων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που θα έκαναν λόγο για κρίση στο ρωσικό τραπεζικό σύστημα, για χρεωκοπίες και για ανακλήσεις αδειών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Η FSB λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την εξουδετέρωση των απειλών της ασφάλειας στους τομείς της οικονομίας και της πληροφορικής της χώρας”.

Στην ίδια ανακοίνωση ωστόσο δεν αναφέρεται ποιας χώρας οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται πίσω από το υποτιθέμενο σχέδιο επίθεσης.

 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα