Ν.Φίλης: Υπάρχει καθαρή έξοδος που θα κόβει τις συντάξεις;

Επανήλθε στην κριτική που άσκησε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με τη λεγόμενη «καθαρή έξοδο» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, με νέες δηλώσεις στον «Αθήνα 9,84».

«Είναι σαφές ότι με λεξούλες δεν μπορεί κανείς να κάνει πολιτική. Συνθήματα είναι αναγκαία στην πολιτική, αλλά την ουσία να δούμε. Ακόμα και ο κ. Τσακαλώτος, όταν μιλάει, μιλάει για την κατά το δυνατόν, καθαρή έξοδο. Υπάρχει καθαρή έξοδος που θα κόβει τις συντάξεις; Αυτό είναι ένα ερώτημα. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πέρυσι και το ψήφισε στη Βουλή ότι από 1-1-19 θα υπάρξει μείωση 18% των συντάξεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο πρώην υπουργός Παιδείας επεσήμανε πως: «Αφού η οικονομία πηγαίνει τόσο καλά και πηγαίνει, αφού τα δημοσιονομικά, όχι απλώς έχουν πάει καλά αλλά έχουμε υπερπλεονάσματα επί δύο συνεχή έτη 4,5%, μπορούμε να μην προχωρήσουμε από 1-1-19 στις περικοπές των συντάξεων. Άλλο πέρυσι και πρόπερσι και άλλο σήμερα που έχουμε κάνει βήματα. Για αυτό λέω λοιπόν και αυτό δεν έχει στοιχείο αποδόμησης, έχει στοιχείο ενίσχυσης της πολιτικής ότι πράγματι μία έξοδος καθαρή, κατά το δυνατόν, πρέπει να μη μειώνει τα εισοδήματα και μάλιστα έχουμε μείωση στους χαμηλοσυνταξιούχους κόβεται το ΕΚΑΣ, ότι έχει απομείνει. Για πολύ κόσμο που παίρνει 350 ευρώ θα του κοπούν 30 ευρώ».

Τέλος, ο κ. Φίλης μιλώντας για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ανέφερε: «Ο φόβος δεν είναι κάτι που πρέπει να καθοδηγεί την πολιτική μας. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αποφευχθεί ένα τυχαίο θερμό επεισόδιο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μια επιλογή θερμού επεισοδίου αυτή τη στιγμή από την Τουρκία. Δεν έχουν λόγο και αυτοί να μπουν στο τρελοκομείο μιας έντασης. Βεβαίως κανείς δε μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Άρα χρειάζεται ψυχραιμία, εγρήγορση και να μην αφεθούν έτσι οι δίαυλοι επικοινωνίας στις δύο χώρες. Και πολιτικοί και διπλωματικοί δίαυλοι υπάρχουν. Και πρέπει να αξιοποιηθούν».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα