Ν. Φίλης: Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο πολιτικά σχέδια, όχι το φως με το σκοτάδι

«Να επιμείνουμε στην προγραμματική αντιπαράθεση και όχι στην ακραία πόλωση» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τ. υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 υπογραμμίζοντας ότι στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο πολιτικά σχέδια, δύο διαφορετικά προγράμματα και όχι το φως με το σκοτάδι.

Εκτίμησε ότι είναι αναγκαία η πολιτική σταθερότητα για να θεσμοθετηθούν θετικά μέτρα και να επιλυθούν κοινωνικά προβλήματα και πρόσθεσε ότι απαιτείται πολιτικός χρόνος για να περάσουν στην καθημερινότητα τα θετικά μέτρα.

«Σήμερα για παράδειγμα κατατίθεται στη Βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού κάτι πολύ σημαντικό διότι αφορά την επαναφορά ενός βασικού δικαιώματος των εργαζομένων. Επίσης η κατάργηση του υποκατώτατου, οι φορολογικές ελαφρύνσεις, η επέκταση του δικτύου της πρωτοβάθμιας υγείας, τα ΤΟΜΥ, ο οικογενειακός γιατρός κ.ά.» υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Επιπλέον μιλώντας για τον κατώτατο μισθό εξήγησε ότι «πρόκειται για ένα θετικό μέτρο που θα αποδώσει σταδιακά». Ειδικότερα για τις συντάξεις ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δίνει τη μάχη να μην μειωθούν οι συντάξεις».

Αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών υπογράμμισε ότι «πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να γίνουν εκλογές στην ώρα τους» αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν και το Μάιο.

Σε ερώτηση για τον κ. Καμμένο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι δεν θα πάρει την ευθύνη ο κ. Καμμένος να δημιουργήσει πολιτική κρίση τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη σταθερότητας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα