Ν. Φίλης: Με άψογο τρόπο διεξήχθησαν οι Πανελλαδικές

filisqnpc_6Στην έγκαιρη ανακοίνωση και τον άψογο τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναφέρθηκε στην ομιλία του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης στη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Παιδείας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Στην έγκαιρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τον άψογο τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναφέρθηκε στην ομιλία του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης στη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Παιδείας για την ανακοίνωση των βάσεων.

Ο υπουργός Παιδείας αφού ευχαρίστησε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε οι εξετάσεις να γίνουν με άψογο τρόπο αλλά και να βγουν νωρίτερα από άλλες χρονιές, τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Συνεχάρη τα παιδιά για τον αγώνα που έδωσαν δήλωσε ότι «το παρόν σύστημα για τα Πανεπιστήμια έχει εξαντλήσει τη δυναμική του» το οποίο «στηρίζεται στην υποβάθμιση του σχολείου και την ενίσχυση της παράλληλης εκπαίδευσης, που σημαίνει περαιτέρω οικονομική αιμορραγία για τις οικογένειες..

Στόχος της κυβέρνησης όπως επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας είναι «ένα νέο σύστημα Εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»που «θα αποδίδει στο σχολείο την ευθύνη επιλογής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι σε άλλα σχήματα εκτός του σχολείου». Για το σκοπό αυτό απαιτείται αναμόρφωση του Λυκείου και ιδιαίτερα των δύο τελευταίων τάξεων. Ο κ. Φίλης τόνισε ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός και μέσα από διάλογο θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.

«Τα σχολεία ανοίγουν με όλες τις καλές προϋποθέσεις προετοιμασίας, με τους αναπληρωτές που έχουμε ήδη προκηρύξει 21.000 θέσεις και με την έγκαιρη προετοιμασία κάλυψης των κενών. Η προσπάθεια του υπουργείου είναι να καλυφθούν τα κενά από την πρώτη μέρα» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα