Ν. Φίλης: Δίνουμε 2,4 δισ. για τα F16 την ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα

«Το κόστος για τη συμφωνία για τα F16 τη μάθαμε από τα χείλη του Trump» αποκάλυψε ο πρώην υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι «μακάρι να μας είχαν ενημερώσει».

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ο κ. Φίλης διευκρίνισε ότι είχε γίνει μια συζήτηση τον Σεπτέμβριο στην επιτροπή εξοπλισμών στη Βουλή, αλλά το κόστος ήταν ανοιχτό. «Βλέπουμε τι γίνεται στην Τουρκία, τι γίνεται με το κουρδικό και τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν προτάσεις για τα εξοπλιστικά και πρέπει να υπάρξει και αποκλιμάκωση» πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για στήριξη της Ελλάδας με ανταλλάγματα τα εξοπλιστικά θέτοντας το ζήτημα αν «σε καιρούς δύσκολους μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα».

«Η εθνική ευθύνη δεν αφορά μόνο την απαραίτητη ανάγκη να υπάρχει εθνική ασφάλεια αλλά να υπάρχει και κοινωνική ασφάλεια. Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 δισ. δολάρια ως οροφή λέει για να πάρουμε ανταλλακτικά την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά» συνέχισε ο κ. Φίλης.

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ και τα πλεονάσματα τόνισε ότι αυτά δεν μπορούν να υπάρχουν για πολλά χρόνια γιατί θα είναι σε βάρος της ανάπτυξης.

Για την ανεργία επεσήμανε ότι μειώθηκε 7 μονάδες αλλά πρέπει να δούμε εάν είναι στο πλαίσιο του μετασχηματισμού σε ευέλικτα σχήματα με μειωμένα ωράρια και 300 ευρώ τον μήνα.
Τόνισε αυτά τα μοντέλα εργασίας δεν ανατρέπουν το γενικότερο κλίμα στην αγορά εργασίας.

Για τις συνεργασίες στην Ευρώπη υποστήριξε ότι υπάρχουν δυο μπλοκ: Το συντηρητικό και το προοδευτικό. «Στην Ελλάδα το προοδευτικό το εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να τοποθετηθούν όλοι και με βάση τα προγράμματα να διαλέξουν αυτοί πού θα πάνε».

Για τις εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σχολίασε ότι η« επιλογή επικεφαλής στην Κεντροαριστερά δεν είναι διαγωνισμός καλλιστείων. Για να εκλέξεις κάποιον χρειάζονται προτάσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα