Ν.Φίλης:«Σύνθετο, επείγον και συνεχές» το έργο του υπουργείου Παιδείας

«σύνθετο, επείγον και συνεχές» έργο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπογράμμισε ο νέος υπουργός Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη.

Ο κ. Φίλης, στην ομιλία του, τόνισε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα συνεχίσει «το έργο της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» και ανέφερε ότι θα οργανωθεί «εθνικός κοινωνικός διάλογος» για την Παιδεία, ώστε να αναδειχθούν οι προοπτικές, τα προβλήματα, αλλά και οι «δρόμοι για τις λύσεις τους». Ακόμη, χαρακτήρισε «αφανείς κοινωνικούς εργάτες» τους εκπαιδευτικούς και έθεσε στόχο «να αποτελέσει η εκπαίδευση τον προπομπό, ώστε να βγει η χώρα στο ξέφωτο της ανάπτυξης και να αποκτήσει μια νέα, ισότιμη θέση στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

Νωρίτερα, η απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργός Ευφροσύνη Κιάου είχε αναφερθεί στο υπουργείο ως τον χώρο που «χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας», με ένα αντικείμενο «δύσκολο, αλλά γοητευτικό». Επιπλέον, η κ. Κιάου αναφορικά με το ζήτημα των κενών στα σχολεία, επισήμανε ότι «τελικά, πετύχαμε την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα