Ν.Φίλης:Απέφυγε να απαντήσει για το σκάνδαλο της Siemens ο κ. Μεϊμαράκης

Τίποτα δεν απάντησε για το θέμα της Siemens ο κ. Μεϊμαράκης, σχολίασε ο Νίκος Φίλης την μη απάντηση του προέδρου της Ν.Δ. στο χθεσινό ντιμπέιτ προσθέτοντας ότι «τη διαφθορά δεν την γνωρίζει» η Ν.Δ. Ενώ προσδιόρισε το δίλημμα των εκλογών «σκληρή λιτότητα με βαριά μέτρα, ή σταδιακός απεγκλωβισμός από τα Μνημόνια;».

Στην εκπομπή Στον Ενικό την Δευτέρα το βράδυ, εστίασε στο ψευδές επιχείρημα που συχνά αναπαράγει ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφορικά με το χρέος χρεώνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «φόρτωσε τη χώρα με δάνεια 90 δις» ξεχνώντας να αφαιρέσει τα 48 δισ. που είναι το παλαιό χρέος. «Είναι ψέμα γιατί πρόκειται για αναπροσαρμογή παλιών δανείων με νέους καλύτερους όρους. Είναι μείον 48 δισ. και όχι συν» εξήγησε ο Νίκος Φίλης ρωτώντας «πως θα πάει να διαπραγματευτεί έτσι το χρέος η Ν.Δ.;»

Αναφορικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αποτελεί ένα πρόγραμμα οικονομικής σταθερότητας με κοινωνικό πρόσημο, ένα πρόγραμμα που θα εδράζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη. Όπως σημείωσε «πολιτική σταθερότητα με διαιώνιση της λιτότητας με βάναυσο τρόπο δεν μπορεί να υπάρξει γιατί παράγει ένα κρίση της πολιτικής εκπροσώπησης».

«Το «όλοι μαζί» είναι ολοκληρωτική αντίληψη» απάντησε ο Νίκος Φίλης σε πολίτη από το κοινό που έθεσε το θέμα της συνεργασίας όλων των κομμάτων για το καλό του τόπου. Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα χρειάζεται «επιλογές» δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα παραγράφοντας τις διαχωριστικές γραμμές κάτω από μία και μόνο άποψη.

Η ανεργία έχει υπεύθυνους τις σκληρές πολιτικές της λιτότητας, δεν υπάρχουν λύσεις μαγικές. Η αντιμετώπιση του θέματος πρέπει να είναι σταδιακή με πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «τα χρήματα από το πακέτο Γιούνκερ να κατευθυνθούν στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και όχι στους αερητζήδες».

“Φλερτ κάνει ο κ. Μεϊμαράκης με τη Χ.Α.» δήλωσε τέλος αναφορές του προέδρου της Ν.Δ.  και επέκρινε τη ψηφοθηρική στάση της Ν.Δ. σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα. Τόνισε ότι δεν υπάρχει τρόπος να φυλαχθούν τα θαλάσσια σύνορα και απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Ν.Δ. στο πάνελ είπε: «Έχουμε διεθνή κρίση, δεν έχετε λίγη ανθρωπιά;»

Αυγή

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα